Zavřít reklamu

To, čeho jsme se dočkali před pár měsíci na iPhonech, bude dle slov Applu ode dneška dostupné i na iPadech. Řeč je konkrétně o možnosti instalovat aplikace z jiných zdrojů než je App Store – tedy ať už z alternativních obchodů s aplikacemi nebo internetu. Že se této věci dočkáme oznámil Apple na svém vývojářském portálu již před pár týdny poté, co mu Evropská komise tento krok nařídila. A nyní dochází k jeho realizaci. 

Zatímco když tyto novinky Apple zaváděl na iPhony, vydal k nim dlouhou tiskovou zprávu, tentokrát tomu tak není. O zavedení možnosti instalace aplikací z alternativních obchodů totiž informoval jen na svém vývojářském portálu následujícím prohlášením:

„Od 16. září:

  • Uživatelé v EU mohou stahovat aplikace pro iPadOS v App Store a prostřednictvím alternativní distribuce. Jak bylo uvedeno v květnu, pokud jste uzavřeli dodatek k alternativním podmínkám pro aplikace v EU, začnou se počítat první roční instalace iPadOS a bude platit nižší sazba provize z App Store.
  • V aplikacích pro iPadOS lze používat alternativní prohlížeče.“ 

Pokud vám tedy doposud možnosti App Store nestačily, ode dnešního dne budete mít k dispozici zajímavou alternativu. Ta bude nicméně velmi pravděpodobně navázána na iPadOS 18, který bude vydán dnes večer. Bude proto nezbytné na něj aktualizovat. 

Dnes nejčtenější

.