Zavřít reklamu

Jak v Portrétním režimu na iPhonu změnit cíl zaostření? Pořídili jste si skvělý portrétní snímek na váš iPhone 13 nebo novější, ale zaostření není úplně tam, kde byste si přáli? V nativních Fotkách v iOS 17 a iPadOS 17 a novějším můžete bod zaostření na vašich portrétech snadno změnit. Pojďme si ukázat, jak na to.

Portrétní režim na iPhonu je skvělý nástroj pro vytvoření krásných a profesionálně vypadajících fotografií. Díky tomuto režimu dokáže iPhone rozpoznat fotografovaný objekt a oddělit jej od pozadí, čímž vytvoří působivý bokeh efekt. Někdy se ale může stát, že automatické zaostření nezvolí úplně ten správný bod. Naštěstí Apple přidal do aplikace Fotky novou funkci, která vám umožní tento problém vyřešit.

Jak v Potrétním režimu na iPhonu změnit cíl zaostření

  • Otevřete požadovanou fotografii: V aplikaci Fotky vyberte portrétní fotografii, kterou chcete upravit.
  • Klepněte na Upravit: V pravém horním rohu obrazovky klepněte na tlačítko Upravit.
  • Vyberte nástroj Portrét: Ve spodní části obrazovky se zobrazí řada nástrojů. Klepněte na nástroj Portrét.
  • Změňte bod zaostření: Na fotografii se zobrazí žlutá tečka, která označuje aktuální bod zaostření. Chcete-li změnit zaostření, jednoduše klepněte na místo, na které chcete zaostřit. Žlutá tečka se přesune na nové místo a zaostření se automaticky upraví.

Jak vidíte, změna bodu zaostření na portrétu v aplikaci Fotky je velmi jednoduchá. Díky této funkci můžete dosáhnout ještě lepších výsledků a přizpůsobit si své fotografie přesně podle svých představ.

Dnes nejčtenější

.