Zavřít reklamu

Společnost Apple na své včerejší podzimní Keynote 2024 mimo jiné představila také novou řadu svých iPhonů. Tak jako každý rok i letos oficiálnímu představení nových jablečných smartphonů předcházela celá řada nejrůznějších spekulací. Kromě jiného se v souvislosti s letošními modely mluvilo také o možném navýšení kapacity úložiště, k tomu ale nakonec bohužel opět nedošlo.

Navzdory spekulacím o tom, že se letos konečně dočkáme vytouženého navýšení úložiště pro řadu ‌iPhone 16 Pro‌, nové modely pokračují se stejným počátečním i maximálním úložištěm jako předchozí generace ‌iPhone 15 Pro‌ modely. Model ‌iPhone 16 Pro‌ začíná na 128GB úložiště, zatímco ‌iPhone 16 Pro‌ Max začíná na 256GB úložiště.  Jak ‌iPhone 16 Pro‌, tak ‌iPhone 16 Pro‌ Max mohou být upgradovány maximálně na úložiště o kapacitě 1TB. Ani letos tedy není k dispozici možnost volby úložiště o kapacitě 2TB.

Ještě před oficiálním představením letošních iPhonů se poměrně hojně spekulovalo o tom, že Apple zavede Quad-Level Cell QLC NAND flash paměť, která by umožnila Apple přidat více úložiště v menším prostoru za nižší cenu, a proto podporu 2TB. K tomu ale bohužel nakonec očividně nedošlo. O tom, že by Apple mohl navýšit maximální kapacitu úložiště na 2TB, se začalo poprvé spekulovat ještě před vydáním iPhonu 14 Pro. Stejné zvěsti se pak opakovaly před vydáním iPhonu 15 Pro, stejně jako před vydáním letošního iPhonu 16 Pro. Standardní model iPhonu 16 nabízí 128GB úložiště pro vstupní modely, maximální kapacita činí v tomto případě 512GB

iPhone 16 (Plus) & 16 Pro (Max) půjde zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.