Zavřít reklamu

Řady kalifornského giganta opustí v říjnu další stálice, která má lví podíl na jeho úspěchu v předešlých letech. Řeč je konkrétně o viceprezidentovi App Store Mattu Fischerovi, který tuto pozici zastával od roku 2010 coby přímý podřízený legendárního Phila Schillera. 

Odchod Fischera se dal do jisté míry již nějakou dobu očekávat, jelikož se jedná o muže pokročilého věku, který má již nárok na odpočinek. Ostatně, do Applu nastoupil již v roce 2003, kdy se velmi rychle vypracoval na vedoucího marketingu pro iTunes, než byl v roce 2010 puštěn App Store. Právě kvůli jeho spuštění se pak jeho pozice v Applu změnila na druhého nejvyššího muže obchodu s aplikacemi, kterým byl až doposud, respektive ještě chvíli bude. Apple má totiž opustit „až“ v říjnu. 

Poměrně zajímavé je pak to, že Fischer opouští Applu možná zčásti i proto, že před společností stojí restrukturalizace App Storu kvůli novinkám, které mu nařídila Evropská unie. Divize App Store se totiž podle informací Bloombergu kvůli této skutečnosti rozdělí na dvě sekce, kdy jedna bude řešit App Store a druhá pak alternativní distribuci aplikací. Zatímco první sekci povede dlouholetý manažer Applu Carson Oliver působící v Applu od roku 2012, druhému bude šéfovat Ann Thai, která do Applu nastoupila v roce 2010. 

Témata: , , , , , , , , ,

Dnes nejčtenější

.