Zavřít reklamu

Ještě před pár lety bylo prakticky nemyslitelné, aby vybrané služby od Applu byly k dispozici také v jiné podobě než ve formě nativní aplikace. V současné chvíli se můžeme za určitých okolností setkat s online verzemi celé řady nativních aplikací a služeb od Applu včetně Apple Music, nyní se k službám, které jsou dostupné i v rozhraní webového prohlížeče, připojily nativní Podcasty.

Společnost Apple počátkem tohoto týdne oficiálně oznámila spuštění svých nativních Podcastů ve verzi pro webové prohlížeče. Webová verze jablečných Podcastů funguje v internetových prohlížečích Safari, Chrome, Edge a Firefox na Macích, PC a dalších zařízeních. Podcasty na webu umožňují uživatelům vyhledávat, procházet a poslouchat podcasty, k dispozici je také – podobně jako v aplikacích – fronta přehrávání a knihovna – stačí se na webu přihlásit ke svému účtu Apple.

Apple Podcasty na webu fungují podobně jako nativní aplikace ‌Apple Podcastsy – uživatelé se mohou přihlásit ke svým oblíbeným pořadům a dostávat aktualizace. Apple sice již dříve nabízel funkci podcastů, která umožňovala poslech na webu, pokud byly podcasty vložené v článku, nyní však existují specializované webové stránky pro zařízení bez aplikace Podcasty. Podcasty na webu si můžete vyzkoušet na stránce podcasts.apple.com. Upozorňujeme, že pokud máte aplikaci Podcasty nainstalovanou na iPhonu, iPadu nebo Macu, web vás místo přesměrování na web automaticky přesměruje do aplikace.

Dnes nejčtenější

.