Zavřít reklamu

Pokud vám přijde, že Apple na RAM paměti iPhonů SE vždy šetří, po příchodu 4. generace tohoto modelu v příštím roce budete muset změnit názor. iPhone SE 4 by se totiž měl dočkat skokového navýšení RAM, což přitom Apple do jisté míry naznačil už v červnu na WWDC. Že nevíte, o čem je řeč? Ale víte, jen si zřejmě danou spojitost zatím neuvědomujete.

Na červnové WWDC se totiž světu představila Apple Intelligence, která je náročná právě na výpočetní výkon a RAM paměť. Právě kvůli RAM je ostatně podle všeho dostupná jen na iPhonech 15 Pro a 15 Pro Max, jelikož jakožto jediné iPhony nabízí 8 GB, zatímco starší iPhony jen 6GB. A jelikož má chtít Apple do budoucna Apple Intelligence rozšířit na co možná nejvíce zařízení, přičemž, iPhony mají na tuto vychytávku lákat zřejmě nejintenzivněji vzhledem k tomu, že se jedná o stěžejní prodejní bod Applu, je víceméně jasné, že se u SE 4 navyšovat prostě musí – tím spíš, když se mají 8GB RAM dočkat i základní iPhony 16. 

Nasazení 8GB RAM u iPhonů SE 4 a potažmo základních iPhonů 16 je samozřejmě velmi dobrou zprávou nejen proto, že díky tomu rozjedou iPhony Apple Intelligence. Vyšší RAM paměť totiž velmi zjednodušeně řečeno zajistí svižnější a stabilnější chod aplikací, jejich rychlé načítání z pozadí a tak podobně. Ve výsledku tedy budeme z vyšší RAM těžit ve všech směrech. 

Dnes nejčtenější

.