Zavřít reklamu

První generace Vision Pro sice ve světě příliš nezabodovala, to však nemění nic na tom, že Apple již pracuje na její druhé generaci, kterou by rád mezi jablíčkáři zabodoval podstatně víc. Její představení je sice ještě nejspíš poměrně daleko, minimálně v otázce displeje už má však Apple jasno. Vision Pro 2 se totiž má dočkat novinky, kterou Apple ukázal poprvé nedávno u iPadů Pro – tedy tandemového displeje. 

Tandemové OLED displeje iPadů Pro vynikají velmi zjednodušeně řečeno tím, že se skládají ze dvou organických vrstev naskládaných na sebe, což přináší vyšší jas, lepší energetickou účinnost a delší životnost ve srovnání s jednovrstvými OLED displeji. A právě tímto směrem se má Apple vydat i u nových generací headsetu Vision Pro. LG a Samsung totiž měly konkrétně přijít s prototypy tandemových micro-OLED displejů, které jsou pokročilejší verzí nyní využívaného displeje ve Vision Pro s vlastnostmi, kterými se nyní mohou chlubit právě iPady Pro. Díky tomu by se tak měly celkově zobrazovací schopnosti Vision Pro, které jsou už tak na velmi vysoké úrovni, posunout ještě o nějaký ten level výš, což by znamenalo navýšení uživatelského komfortu. 

V tuto chvíli můžeme jen hádat, kdy bychom se headsetů Vision Pro s tandemovými micro-OLED displeji mohli dočkat. Nicméně vzhledem k tomu, že valná většina zdrojů tvrdí, že dřív než v roce 2026 druhá generace Vision Pro nedorazí a je nepravděpodobné, že by takto vylepšené displeje nasadil Apple u levnější verze očekávané pro příští rok, zdá se, že právě rok 2026 by mohl být právě tím rokem, který tandemové micro-OLED displeje světu představí. Ale kdo ví, realita může být nakonec úplně jiná. 

Dnes nejčtenější

.