Zavřít reklamu

Letošek měl být sice podle mnoha leakerů i analytiků pro Apple Watch zlomový, nakonec se tak však nestane. Žádné velké změny designu jablečných hodinek se totiž nechystají a to i přesto, že letos Apple Watch slaví 10. výročí svého představení – tedy totéž výročí, které oslavil Apple u iPhonů uvedením (r)evolučního modelu X s displejem přes celou přední stranu či Face ID. U Apple Watch se mu však takto velkolepě slavit nechce.

Přestože jsme v předešlých měsících slyšeli celou řadu zpráv o tom, že jsou na letošek připravovány Apple Watch X či jinak označené hodinky s výrazně pozměněným designem a řadou zbrusu nových funkcí, realita má být jiná. V posledních týdnech se totiž čím dál tím víc zdrojů přiklání k tomu, že žádné velké upgrady letos nedorazí, přičemž tutéž myšlenku nyní vyřkl i velmi dobře informovaný reportér Mark Gurman z Bloombergu. Ten konkrétně ve svém pravidelném nedělním newsletteru napsal, že zatímco chystané Series 10 dostanou „jen“ trochu větší displej a užší tělo bez žádných zásadnějších upgradů, model Ultra 3 se oproti předešlým generacím nebude měnit takřka v ničem vyjma barev. Oba modely pak dostanou nové čipy, nicméně ty uživatelský komfort mezigeneračně prakticky neovlivní, byť mohou položit základy pro příchod jednoduchých AI funkcí.

Ohledně větších změn u Apple Watch však zatím není třeba tak úplně věšet hlavu. Letošek je sice nepřinese, dle Gurmana však není vyloučeno, že se Apple v příštím roce v tomto směru „odváže“ podstatně víc. To proto, že první Apple Watch byly sice představeny v roce 2014, ale na trh dorazily až v roce 2015. Teoreticky je tedy možné, že se Apple rozhodne oslavit výročním modelem až jejich spuštění prodejů, takže by jej mohl vydat až v příštím roce. Zda se tak stane či nikoliv je ale samozřejmě zatím předčasné jakkoliv předpovídat.

Dnes nejčtenější

.