Zavřít reklamu

Když jsem si chtěl pořídit chytrou schránku, zjistil jsem, že existují buď řešení za desítky tisíc, které jsou zcela irelevantní, protože většinou obsahují také místo pro uložení balíčků a nebo máte prostě smůlu. Balíčky naštěstí řeším tak, že kurýrovi vždy otevřu bránu od garáže a on mi ochotně dá zásilku přímo do garáže a jakmile vidím na kameře, že odešel, jednoduše zavřu garáž. Kontrolovat však schránku obzvlášť v dnešní době, kdy vám v podstatě nikdo nic neposílá, protože úřady komunikují přes datovou schránku a ostatní raději pošlou mail nebo sms je celkem otravné.

Existuje však pohodlné a velmi jednoduché řešení. Stačí si najít jakýkoli bezdrátový Wi-Fi senzor detekující pohyb.  Je jen na vás, zda sáhnete po nějakém kvalitním řešení za vyšší stovky korun nebo dokonce tísíce korun a nebo vám na tento účel bude stačit senzor za pár desítek nebo stovek z asijské tržnice.

Důležité je, aby podporoval nějaký ten standard a šlo jej napojit například na aplikaci Tuya nebo podobné. Nyní už jen stačí umístit senzor do schránky a jakmile pošťačka vhodí dopis, okamžitě vám dorazí notifikace, že máte novou poštu. Ze své hloupé schránky tak uděláte chytrou a o reálné poště se dozvíte stejně rychle, jako o příchozím mailu. Senzor nemusí být nijak extra kvalitní, protože v momentě, kdy pošťačka otevře víko schránky, pronikne dovnitř světlo, na které senzory reagují stejně jako na pohyb a nemusí tak detekovat samotný dopis, ale jen změnu světla. Jen si dejte pozor na to, aby byl senzor kompatibilní přímo s Wi-Fi a aplikací a nepotřeboval takzvaný bridge, tedy hub, na který jej musíte nejprve napojit.

Dnes nejčtenější

.