Zavřít reklamu

Zamkněte si aplikace

S ohledem na citlivé informace, které dnes v telefonech máme, se jejich předávání do cizích rukou může zdát stresující. iOS 18 konečně nabízí možnost aplikace na ploše zamknout nebo skrýt. Zamčené aplikace zmizí z hledání a nebudou zobrazovat ani oznámení. Stačí jen dlouze stisknout ikonku dané aplikace na ploše a v menu, které se vám zobrazí, zvolit Require Face ID (vyžadovat Face ID).

SMSkování s Androidem bude konečně lepší

Poté, co byl Apple loni Evropskou unií donucen podporovat zprávy RCS, které využívá většina Android telefonů, se tato funkce konečně dostává i do iPhonů s iOS 18. Znamená to, že zprávy odeslané uživatelům Androidu budou mít podobné výhody jako iMessage, včetně lepší kvality obrázků a potvrzení o přečtení. Apple si sice i nadále hýčká své modré bubliny iMessage, ale alespoň zmizí problém s odesíláním obyčejných SMS zpráv s nízkou kvalitou obrázků.

Upravte si zkratky na zamykací obrazovce

Kolikrát jste někoho nechtěně osvítili baterkou kvůli špatně umístěné zkratce na zamykací obrazovce? Pokud vás tyto omyly štvou, máme pro vás dobrou zprávu – s iOS 18 si konečně můžete tyto zkratky upravit. Můžete je nastavit na spouštění libovolné aplikace, přepnutí do tmavého režimu, ovládání Apple TV nebo rozpoznávání hudby pomocí Shazamu. Je to sice drobnost, ale může to výrazně zlepšit vaše používání iPhonu. Aktivujte uzamčenou obrazovku a dlouze ji stiskněte. Klepněte na Přizpůsobit a poté stačí jen klepnutím na příslušné ikonky ve spodní části displeje upravit nebo zcela odstranit zkratky. Spodní část uzamčené obrazovky vašeho iPhonu můžete také ponechat zcela prázdnou.

Nová aplikace Hesla vám pomůže s přechodem na přístupové klíče

Jak předpověděly spekulace, Apple skutečně v operačním systému iOS 18 představil novou nativní aplikaci na správu hesel. Ta se pro vás stane skvělým pomocníkem pro automatické vyplňování hesel a ověřovacích kódů napříč vašimi zařízeními od iPhonu a Macu až po iPad a dokonce i PC (při použití aplikace iCloud pro Windows). Další výhodou může být právě přechod na přístupové klíče Passkeys. Klíče Passkeys umožňují přihlášení k webům a účtům pomocí Face ID nebo Touch ID, čímž odpadá nutnost používat zranitelná hesla. Aplikace Hesla nabízí možnost automatické aktualizace stávajících účtů na klíče Passkeys, což vám ušetří spoustu práce. Navíc by tato funkce mohla být zajímavá i pro ty, kteří zatím nejsou na klíče Passkeys úplně naladění, protože nijak nezasahuje do jejich stávajících hesel.

Aplikace Domácnost nově odemyká dveře a sleduje účty

Pokud jste ještě pořádně nevyzkoušeli aplikaci Domácnost, tak iOS 18 přináší několik novinek, které vás k tomu mohou lákat. Aktualizace je obzvlášť zajímavá pro majitele chytrých zámků, protože aplikace Domácnost v iOS 18 nabídne funkci přístupu pro hosta, díky které snadno umožníte vstup hostům do domu nebo garáže. Další zajímavou sci-fi vychytávkou je „odemykání bez použití rukou“, které automaticky odemkne kompatibilní zámky, když se k nim přiblížíte na dva metry. To se může hodit, když máte plné ruce nákupů.

Dnes nejčtenější

.