Zavřít reklamu

Blíží se doba letních dovolených, v jejímž průběhu je spousta lidí neustále někde na cestách. Na cestách nikdy nevíte, kdy zase narazíte na možnost nabít si telefon. Přenosná nabíječka je sice fajn pomocník, ale i s powerbankou je lepší šetřit baterii vašeho iPhonu. Apple naštěstí již před časem zavedl možnosti, jak zapnout či vypnout funkce ovlivňující výdrž. Například funkce „optimalizované nabíjení“ zabrání přehřátí telefonu.

Odstranění widgetů z uzamčené obrazovky

Všechny widgety na uzamčené obrazovce nutí aplikace k automatickému běhu na pozadí. Neustále stahují data pro aktualizaci informací, které widgety zobrazují (například sportovní výsledky nebo počasí). Kvůli neustálému běhu na pozadí aplikace díky widgetům rychleji vybíjejí baterii. Pokud chcete šetřit baterii, nejlepší je prostě se widgetům na uzamčené obrazovce (a ploše) vyhnout. Nejjednodušším způsobem je přepnout na jiný profil uzamčené obrazovky: podržte prst na aktuální uzamčené obrazovce a pak přejetím vyberte jinou, která nemá žádné widgety. Pokud chcete pouze odebrat widgety z existující uzamčené obrazovky, podržte prst na uzamčené obrazovce, klepněte na Přizpůsobit, zvolte možnost Uzamčená obrazovka, klepněte na pole widgetu a poté klepněte na tlačítko „-“ u každého widgetu pro jeho odstranění. Pokud už máte málo baterie, nejlepší je přepnout na tapetu bez widgetů na uzamčené obrazovce.

Vypněte haptickou odezvu klávesnice

Možná vás překvapí, že klávesnice na iPhonu vždy nevibrovala při psaní. Tato funkce s názvem „haptická odezva“ byla přidána do iPhonů s příchodem operačního systému iOS 16. Místo pouhého slyšení zvuků klikání poskytuje haptická odezva při každém stisku klávesy vibraci, což zaručuje realističtější zážitek z psaní. Podle společnosti Apple však může tato funkce také ovlivnit výdrž baterie. Podle stránky podpory společnosti Apple o klávesnici může haptická odezva „ovlivnit výdrž baterie vašeho iPhonu“. Nejsou uvedeny žádné konkrétní údaje o tom, o kolik energie tato funkce klávesnice připraví baterii, ale pokud chcete šetřit baterií, je nejlepší ji mít vypnutou. Naštěstí není tato funkce zapnutá ve výchozím nastavení. Pokud jste ji zapnuli sami, přejděte do Nastavení > Zvuky a haptika > Odezva klávesnice a přepněte přepínač Haptika do polohy vypnuto, čímž deaktivujete haptickou odezvu klávesnice.

Před cestou

Kromě výše uvedených tipů na šetření baterie iPhonu na cestách je důležité před cestou nechat si nabít baterii na maximum a vzít si s sebou vhodné nabíjecí příslušenství.

Nabíjecí příslušenství:

  • Nabíječka: Nezapomeňte si vzít nabíječku kompatibilní s vaším iPhonem. Pokud cestujete do zahraničí, ujistěte se, že máte vhodný adaptér do zásuvky.
  • Powerbanka: Powerbanka je skvělý způsob, jak prodloužit výdrž baterie iPhonu na cestách. Při výběru powerbanky zohledněte kapacitu baterie (mAh) a počet portů pro nabíjení.
  • Nabíjecí kabel: Ujistěte se, že máte s sebou nabíjecí kabel kompatibilní s vaším iPhonem. Nejlepším typem kabelu pro cestování je kratší a odolnější kabel.
  • Automobilová nabíječka: Pokud budete během cesty trávit hodně času v autě, zvažte pořízení automobilové nabíječky.

Příslušenství nejen pro letní dobrodružství s vaším iPhonem zakoupíte například zde.

Další tipy

Snížení jasu displeje: Jas displeje je jedním z největších žroutů baterie. Snížením jasu na minimum, které je pro vás stále pohodlné, můžete výrazně prodloužit výdrž baterie.
Vypnutí Wi-Fi a Bluetooth: Pokud Wi-Fi a Bluetooth nepoužíváte, vypněte je. Tyto funkce mohou spotřebovávat baterii i v případě, že nejsou aktivně používány.
Používání režimu nízké spotřeby: Režim nízké spotřeby omezuje některé funkce iPhonu, aby se šetřila baterie. Je to skvělá volba, když máte nízkou úroveň nabití baterie.
Vypnutí aktualizace aplikací na pozadí: Aplikace se mohou aktualizovat na pozadí, i když je nepoužíváte. To může spotřebovávat baterii a data. Vypnutím aktualizace aplikací na pozadí ušetříte obojí.
Zavírání aplikací: Po dokončení používání aplikace ji zavřete. Aplikace běžící na pozadí mohou spotřebovávat baterii.

Dodržováním těchto tipů můžete prodloužit výdrž baterie iPhonu na cestách a zajistit, že vám telefon vydrží po celý den. Nezapomeňte si před cestou nabít baterii na maximum a vzít si s sebou vhodné nabíjecí příslušenství.

Dnes nejčtenější

.