Zavřít reklamu

Govee Neon RGBIC LED podsvícení stolu má rozhodně co nabídnout nejen nadšeným hráčům, ale každému, kdo chce efektně vyzdobit prostor, kde se věnuje práci či zábavě. Zaujme intenzitou záření, kterou lze samozřejmě libovolně nastavovat, i množstvím funkcí, včetně přizpůsobitelných reakcí na zvuk či přednastavených scén. Kromě praktického ovladače, je toho možné zdaleka nejvíce provádět pomocí aplikace Govee Home přístupné pro iPhony v App Store a zařízením s operačním systémem Android na Google Play.

Obsah balení a fyzické vlastnosti

Po otevření efektně potištěné krabice, jež svými rozměry napovídá, že nepůjde o žádnou „bludičku“, ale opravdu výkonné osvětlení, jako první narazíte na dokumentaci, pod kterou kruhový výřez nabádá k vysunutí. Jakmile tak učiníte, vynoří se před vámi relativně útlý bílý box se samotným svinutým páskem ukončeným zhruba půlmetrovým kabelem. Ten vede do již zmíněného ovladače se třemi tlačítky a dále pokračuje v délce 15 cm k napájecímu konektoru. Stačí tedy rozepnout dva gumové vazače a pásek rozvinout.

Příslušenství se v krabici nachází o vrstvu níže a proniknete k němu opět nadzvednutím za kruhovou perforaci. Zahrnuje napájecí adaptér, který může být vzdálen až 1,5 m od zdroje, a bílý sáček s krytem vnitřního úhlu napomáhajícím vedení ve tvaru písmene „L“, dvěma malými úchytkami pro připevnění kabelu a koncovkou, kterou využijete, pakliže se rozhodnete pásek zkrátit. To je možné ve dvanácti bodech na posledních 80 cm z celkové délky 3 m, zatímco tloušťka i výška činí 1,5 cm, z níž zhruba třetinu zabírá černý okraj a zbytek připadá na zaoblený světelný tunel.

Ovládání a aplikace Govee Home

K fyzickým tlačítkům ovladače jsou kromě vypnutí a zapnutí, k čemuž slouží první z nich, přiřazeny funkce úrovně jasu, přechodu do režimu Music a procházení devíti barevnými odstíny – konkrétně tmavě a světle modrým, fialovým, studeným a teplejším bílým, červeným, žlutým a dvěma verzemi zelené. Jak již zaznělo, to nejzajímavější však přichází na řadu, využijete-li aplikaci Govee Home. Ta rozšiřuje možnosti v nebývalém rozsahu.

Nejprve je třeba přidat zařízení. Toho se zapnutým Bluetooth z domovské obrazovky po klepnutí na symbol + docílíte nejrychleji zadáním „H61C3“ do nahoře umístěného vyhledávacího pole. Proces trvá jen chvíli a v jeho průběhu budete požádáni o zadání přístupových údajů k Wi-Fi síti (pro ovládání i mimo dosah Bluetooth po celé domácnosti). Zde je na místě poznamenat, že produkt pracuje pouze v pásmu 2,4 GHz. Dále se stačí řídit pokyny na displeji, v rámci nichž vám Govee Home zároveň představí základní schopnosti pásku, jako je slider jasu, časovač nebo jmenované krácení v bodech k tomu určených.

Následně se objeví rozhraní, s nímž se vám otevírá takřka nepřeberná škála úprav, které lze jeho prostřednictvím provádět. Ať už jde o detailní selekci barev s volbou jejich uložení k „My colors“, široký výběr scén uspořádaných do kategorií nebo šikovnou funkci „Finger sketch“, která uživateli umožňuje dle svých preferencí rozsvítit jednotlivé segmenty pásku vlastními odstíny s nastavením rychlosti změn i přechodových efektů, vše je zde k dispozici v dobře čitelné podobě. Propracovaná je rovněž sekce Music s nastavením citlivosti reakcí na hudbu a opět s předpřipravenými variantami typu Energie, Rhythm, Spectrum nebo kupříkladu Rolling, kdy se na základě intenzity zvuku světlo v různých barvách přesouvá od jednoho konce ke druhému. Dokonce si můžete zvolit, zda se show bude řídit podle interního snímače nebo jako zdroj využije váš smartphone. Jako třešničku na dortu lze vnímat zakomponování umělé inteligence, kdy Lighting Bot na požádání osvětlení přizpůsobí okolnostem, náladě nebo prováděné aktivitě. A to jsou jen některé z nástrojů obsažených v aplikaci.

Instalace

Na základě velikosti a tvaru stolu je ideální nejprve Govee Neon RGBIC LED podsvícení stolu cvičně přiměřit a poté, je-li to zapotřebí, pásek přestřihnout, aby jeho zakončení odpovídalo požadované délce. Pro bezproblémovou instalaci, je nutné povrch zbavit mastnoty. Ten musí být čistý a suchý. Zbývá ze zadní strany odstranit ochrannou fólii a pevným přitlačením (zejména v rozích) pásek přilepit.

Nakonec můžete totéž provést s ovládacím panelem a mít ho tak v ideální pozici – vždy po ruce. Pak už nic nestojí v cestě tomu, abyste si užívali atmosféru místnosti dokonale přizpůsobenou vašim představám.

Základní technické údaje

Nadprůměrné úrovně jasu Govee Neon RGBIC LED podsvícení stolu dosahuje za přispění 84 LED diod na metr, což už je znát. Přitom je při napájení 24V/1,5A adaptérem s příkonem 36 W energeticky nenáročné. Bezdrátová komunikace probíhá jak přes Bluetooth, tak 2,4GHz Wi-Fi, přičemž kontrolu nad zařízením je možné převzít kromě fyzického ovládacího panelu pomocí jmenované aplikace Govee Home, ale taktéž za přispění hlasových asistentů Googlu a Amazonu, případně též Siri.

Osobní dojmy a hodnocení

Už na první dotek vyvolává Govee Neon RGBIC LED podsvícení stolu dojem odolnosti. Rozhodně jsem neměl obavy s ním manipulovat. Provedení je poctivé a intenzita světla dostatečná, takže patřičný efekt vytváří i za jasnějšího denního světla. Instalace zabere jen pár minut a poté drží pásek na hraně spolehlivě a nijak se neodchlipuje ani v kritických místech u rohů. V mém případě, kdy jsem potřeboval olemovat desku s rozměry 140 na 66 cm nebylo třeba krátit a se zahnutím dozadu vše vyšlo ideálně, takže jsem měl po ruce ovládací box a zároveň zásuvku v dosahu bez nutnosti prodlužování.

Zatímco zprovoznění hlasového ovládání skrze Asistenta Google nebo Alexu nepředstavuje díky podpoře těchto řešení nic složitého, budete-li se chtít se svými požadavky obrátit také na Siri, je k tomu zapotřebí nejprve z domovské obrazovky Govee Home vytvořit náležité zkratky pomocí funkce Tap-to-Run. Ta nabízí celou řadu nastavení, kdy lze kromě jiného jednotlivá světla sdružovat a synchronizovat, což oceníte zejména tehdy, pakliže se vaše domácnost rozroste o další výrobky Govee.

Jako Apple uživatel bych osobně uvítal vzhledem k primárnímu určení pro pracovní či herní stůl variantu softwarového ovládání Govee Desktop nejen pro PC, ale také pro Mac. Její absenci ovšem možná brzy vyřeší příchod nových verzí operačních systémů Applu, neboť, jak jsme měli možnost vidět na WWDC24, aplikace iPhonu, bude možné ovládat z našich jablečných počítačů. Náběh při spuštění Govee Home pro iOS je svižný, stejně jako pohyb v prostředí. Pouze při nastavování intenzity jasu jsem občas zaznamenal mírně opožděnou reakci. Naopak odezva při modifikaci citlivosti na zvuk mne příjemně překvapila. Za pozitivum považuji také to, že se pásek nijak významně nepřehřívá, což by při možném fyzickém kontaktu s ním jistě nebylo vítanou vlastností.

Govee Neon RGBIC LED - table red front detail

Pohrát si s „Finger sketch“ i některými presety mne vysloveně bavilo, což mohu říci též o krátké konverzaci s Lighting Botem. Ta probíhala v angličtině, jelikož čeština k dispozici není.

Cena

Cenovka Govee Neon RGBIC LED podsvícení stolu je docela rozumná a momentálně jej koupíte za 2 190 Kč. Nejen hraní si s ním užijete ještě více než dosud a prostoru, kde se věnujete práci i zábavě, dodáte nový rozměr.

Neon RGBIC LED podsvícení stolu koupíte zde

Dnes nejčtenější

.