Zavřít reklamu

Začíná nová kapitola dějin Applu. Ten totiž začal oficiálně zvát první vývojáře, kteří se přihlásili k možnosti otestovat své aplikace pro nedávno představený headset Vision Pro. Laboratoře pro testování jsou k dispozici konkrétně v Cupertinu, Londýně, Mnichově, Šanghaji, Signapuru a Tokiu s tím, že by měly fungovat po dobu několika následujících měsíců zřejmě dle zájmu vývojářů. Ti totiž mohou požádat kromě testování headsetu přímo v laboratoři Applu i o jeho zapůjčení do své kanceláře, takže je otázkou, jak moc budou laboratoře Applu vůbec vytížené. 

Přihlášky na návštěvy laboratoří začal Apple přijímat na začátku minulého týdne s tím, že už na jeho konci se začali první vývojáři chlubit tím, že je Apple pozval na první testy jejich aplikací. Platí však, že musí mít své aplikace jednak v aktivním vývoji a co víc, Apple si má v plánu vybírat, koho pozve dříve a koho později na základě typu dané aplikace a toho, jak moc bude potenciál Vision Pro využívat. Jinými slovy, je prakticky nemožné se k headsetu dostat například jen kvůli tomu, aby si jej člověk s předstihem prohlédl bez toho, aniž by pro něj měl připravenou kvalitní aplikaci, která Apple přesvědčí. 

Obecně se dá říci, že Apple i přesto, že headset již představil, stále evidentně nechce, aby jej měl svět jakkoliv více na očích. Do jeho laboratoří se tedy dostanou skutečně jen vybraní a de facto prověření vývojáři a ti, kteří od něj dostanou headset zapůjčený, pak budou muset dodržovat velmi přísná pravidla. Mezi těmi nalezneme například nařízení využívat headset jen v soukromém, zabezpečeném pracovním prostoru s tím, že jej nesmí ukázal rodině, přátelům ani jiným neoprávněným osobám. Headset taktéž musí být neustále „v přímé viditelnosti“ vývojáře, který si jej zapůjčil, přičemž když nebude aktivně využíván a bude například opuštěn po pracovní době, musí být zamčen jednak v odolném pouzdře a jednak ještě v uzamykatelné místnosti. Je tedy jasné, že si Apple svůj klenot střeží jako oko v hlavě.  

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.