Zavřít reklamu

Displejová revoluce se odkládá. Tvrdí to alespoň zdroje analytické společnosti Trendforce, které se v posledních týdnech a měsících zaměřili na to, jak se Applu daří ve vývoji microLED displeje. Ten má totiž být podle spousty uniklých informací dorazit v dohledné době do Apple Watch Ultra coby do prvního Apple produktu, který se touto technologií pochlubí. Bohužel, nyní to vypadá na další odklad.

V souvislost s Apple Watch Ultra osazenými microLED displejem jsme za posledních pár měsíců slyšeli již o celé řadě potenciálních termínů uvedení. Z podzimu 2024 se již stalo jaro 2025, následně podzim 2025 a nyní bohužel přišly zdroje výše zmíněného portálu s tím, že kvůli problémům s vývojem a výrobou je příchod Apple Watch Ultra s microLED odložen na rok 2026, pravděpodobně pak podzim. Pozitivem je nicméně to, že se má zároveň jednat o nejzazší termín, ke kterému se Apple chce uchýlit, takže bychom déle než do podzimu 2026 již čekat neměli.

Od microLED displejů, které si Apple pro své budoucí produkty již řadu let vyvíjí, se obecně očekávají skutečně velké věci. Podle informací od zdrojů, které měly dle svých slov mít možnost již prototypy těchto displejů vidět, mají mít vynikající zobrazovací schopnosti a zároveň mají do jisté míry měnit to, jak uživatelé zobrazovaný obsah na displeji vnímají. Zatímco nyní jej totiž vnímají velmi zjednodušeně řečeno jako „vnořený“ do obrazovky, microLED panely z dílny Applu mají obsah zobrazovat tak, jako by byl „nakreslený“ na krycím skle. V tomto směru nás tedy dle všeho čekají vskutku zajímavé věci, byť hned tak nedorazí. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.