Zavřít reklamu

Společně s nástupem modelů iPhonů 14 byla představena funkce SOS satelitního volání. Apple tak opět ukázal, že bezpečnost uživatelů jeho smartphopnů je pro něj důležitá a pro mnoho z nich byla tato novinka jednou z motivací ke koupi zařízení nové generace.

O víkendu zachránila další život kalifornské turistce, která se zranila na stezce. Jak informovala televize ABC7, Juana Reyesová se vydala na túru v odlehlé části u vodopádů Canyon Falls v oblasti Angeles National Forest pohoří San Gabriel, když došlo k nehodě, při které byla zraněna. Část stezky se pod ní propadla a ona si zlomila nohu. Bohužel však k přivolání pomoci neměla mobilní signál a lidé, kteří byli s ní na tom byli stejně. Byla však majitelkou iPhonu 14. „Naštěstí má můj telefon tu satelitní funkci SOS, se kterou jsem se mohla spojit…. Předpokládám, že přes satelity,“ řekla Reyesová. Satelitní volání obdrželo oddělení leteckých operací hasičského sboru okresu Los Angeles a na místo nehody dorazilo s vrtulníkem, který Reyesovou úspěšně dopravil do bezpečí.

Podle oddělení šerifa okresu Los Angeles byly v průběhu roku provedeny tři podobné záchranné akce na základě žádosti o pomoc prostřednictvím iPhonu, z nichž jedna se odehrála ve stejné oblasti. V prosinci loňského roku se na dálnici Angeles Forest Highway v Angeles National Forest převrátilo vozidlo, přičemž ke kontaktování záchranářů byla použita funkce detekce autonehody a nouzového SOS satelitního spojení.

Funkce nouzového satelitního volání je k dispozici všem uživatelům iPhonu 14 a lze ji aktivovat, když dojde k závažné situaci a není k dispozici mobilní signál. Aktuálně ji můžete využít v různých zemích, jako jsou Spojené státy, Kanada, Francie, Německo a další. Kompletní seznam dostupných lokalit a podrobnosti o fungování služby lze najít na stránkách podpory Apple.

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.