Zavřít reklamu

Viceprezidentka pro hardwarové inženýrství společnosti Apple Kate Bergeronová a Laura Metzová z marketingu nedávno hovořily s Markem Spoonauerem z Tom’s Guide o designu nového 15″ MacBooku Air, přičemž řeč přišla samozřejmě i na jeho větší displej, u MacBooku Air poprvé těchto rozměrů, nebo další dva reproduktory, kterými menší model nedisponuje.

Kate Bergeronová se k 15″ MacBook Air vyjádřila v souvislosti s identickou výdrží baterie jakou nabízí 13″ model, že je to výsledkem kombinace tepelné regulace a softwarových optimalizací.

Zaznělo, že v rámci evoluce designu nového 15” MacBooku Air se pracovalo vedle mnoha dalších faktorů také s tím, že „pracovní zátěž MacBooku Air ze strany typického majitele je poměrně nárazová, což znamená, že může několik minut něco dělat, pak od počítače odejít a buď mít spuštěný nějaký proces na pozadí, který je docela nenáročný, nebo prostě svůj MacBook zrovna vůbec nevyužívá.“ A toho lze využít. Vstoupit do procesu a přizpůsobit chování čipu i softwaru tak, „abychom dokázali tyto časové mezery využít a reálně snížit výkon na nejnižší možnou úroveň.“

Na otázku, zda Apple v budoucnu zvažuje přidání dalšího portu USB-C nebo slotu na SD kartu do 15″ MacBooku Air, Laura Metzová odpověděla, Apple věří, že stávající výběr portů „ideálně doplňuje tenký a lehký design produktu“.

V rozhovoru příliš mnoho zvláště objevných komentářů nezaznívá, ale pro ty, jež zajímají úvahy společnosti Apple o designu 15″ MacBooku Air, jistě stojí za přečtení. Po předobjednávkách je nový 15” MacBook Air k dispozici už nyní u všech velkých prodejců, přičemž jeho cena v základní konfiguraci začíná na 37 990 korunách.

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.