Zavřít reklamu

Již za necelý měsíc představí Apple světu svůj první AR/VR headset, na kterém v posledních letech velmi intenzivně pracoval. Co konkrétně od něj čekat sice jablíčkáři stále tak úplně neví, jelikož předpovědi leakerů a analytiků jsou do jisté míry abstraktní, produkt se však čím dál tím víc profiluje coby profesionální nástroj, respektive zařízení schopné posunout práci profesionálu na novou úroveň. Ostatně, nasvědčuje tomu i čerstvé tvrzení reportéra Marka Gurmana z Bloombergu, podle kterého na AR/VR headsetu poběží Final Cut Pro a Logic Pro, tedy dvě profesionální aplikace vyvinuté Applem pro Macy. 

S tvrzením, že na AR/VR headsetu Applu poběží dvojice výše zmíněných aplikací přišel Gurman jen pár hodin poté, co bylo včera oznámeno, že tyto aplikace dorazí na konci května taktéž na iPady. Právě tento krok Applu totiž de facto potvrzuje dřívější Gurmanova slova ohledně kompatibility iPadOS aplikací s headsetem, byť samozřejmě v určitým způsobem upravené formě. Jak se tedy zdá, vytvoření iPadOS verzí Final Cutu Pro a Logicu Pro tak zabil Apple dvě mouchy jednou ranou, jelikož softwary jednak dodá na své tablety, ale zároveň je bude schopný po určitých úpravách souvisejících se specifičností headsetu dostat právě na něj. A protože má navíc headset disponovat čipem s výkonem na úrovni M1, nemělo by pro něj být spuštění profi aplikací problematické. Doufejme tedy, že jsou Gurmanova slova pravdivá a za pár týdnů se skutečně dočkáme headsetu, která umožní mimo jiné i sestříhat videa či pohodlně pracovat s hudbou v AR/VR prostředí. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.