Zavřít reklamu

Zatímco v loňském roce se Apple rozhodl v displejích pro iPhony dělat rozdíly, letos tomu tak naštěstí už nebude. Podle nových informací, které se podařily získat portálu The Elec, má totiž kalifornský gigant v plánu jak na základní iPhony 15, tak i na řadu 15 Pro nasadit nejnovější OLED displeje od Samsungu. Řeč je konkrétně o 12. generaci OLEDů známou pod označením M12.

V loňském roce se Apple rozhodl nejnovější OLEDy M12 nasadit jen na řadu 14 Pro, základní iPhony 14 si musely vystačit „jen“ s 11. generací M11. Obecně pak samozřejmě platí, že čím novější generace nasazena je, tím je displej kvalitnější jak z hlediska zobrazovacích schopností, tak třeba i energetické náročnosti a tak podobně. Nasazení toho nejlepšího, co nyní Samsung umí vyrábět i na základní iPhony v letošním roce je tedy bezesporu velmi dobrá zpráva. A jen pro zajímavost – stejný typ displeje má v plánu použít podle dostupných informací i samotný Samsung na svou novou generaci skládacích telefonů, takže je jasné, že mu věří a hlavně se nechystá přijít s něčím zajímavějším. 

Přestože budou mít iPhony 15 a 15 Pro nejnovější displeje od Samsungu, byla by chyba si myslet, že budou zcela stejné. Řada 15 Pro totiž bude nabízet oproti základním iPhonům i nadále funkce Always-on a ProMotion. Ty jsou totiž pro uživatele velkými lákadly a kdyby je Apple nasadil i u základních iPhonů, řada Pro by přišla o svůj punc exkluzivity. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.