Zavřít reklamu

Zatímco letošek mohou někteří jablíčkáři vnímat z hlediska Apple novinek jako relativně nudný, příští rok by měl být zajímavý naprosto extrémně. Apple totiž chce v jeho průběhu představit celou řadu dlouho očekávaných produktů a zároveň některé stálice vylepšit tak, aby lépe korespondovaly s dnešní dobou. A právě to čeká údajně i komunikační službu iMessage.

Přestože Apple v iOS 16 zprávy iMessage vylepšil relativně slušně, pravdou je, že z hlediska funkčnosti je lze stále “jen” srovnat s konkurenčními komunikátory. Jediný aspekt, ve kterém jsou iMessage lepší než konkurence, je totiž v současnosti jen bezpečnost a soukromí, což je však věc, kterou berou mnozí uživatelé do značné míry na lehkou váhu. Apple má nicméně podle leakera Majin Bu, který se v minulosti již několikrát ukázal jako extrémně přesný, v současnosti pracovat na výrazně vylepšené verzi iMessage, která zahrnuje přepracovaný design domovské obrazovky, tvorbu chatovacích místností, možnost vytvářet videklipy (tedy hlasové zprávy s videem), ale hlavně si bude rozumět s prvním AR/VR headsetem z dílny Applu, který je v současnosti stále ve vývoji. 

Ačkoliv toho v současnosti o headsetu Applu až tolik nevíme, vzhledem k tomu, jak dlouho na něm Apple pracuje a zároveň k tomu, jak velký potenciál AR/VR vůbec má se dá očekávat, že kalifornský gigant vypustí něco vskutku velkolepého. Jedním dechem je ale třeba dodat, že je otázkou, zda mu bude “pouhá” velkolepost stačit, jelikož se AR/VR ve světě zatím až tak velké popularitě netěší. V tuto chvíli proto nelze tak úplně s jistotou říci, zda je kalifornský gigant s podobným produktem vůbec schopen udělat díru do světa, přestože může být technicky skvělý. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.