Zavřít reklamu

Minulý rok, s příchodem iOS 15, představil Apple zbrusu nové režimy soustředění. V té době nahradily původní režim nerušit, který na tom po stránce funkčnosti nebyl úplně dobře. Díky soustředění si tak uživatelé mohou vytvořit hned několik různých režimů, které pak mohou individuálně přizpůsobit a samozřejmě také aplikovat na různé části dne. Mimo to pak nechybí ani funkce, která dokáže druhým stranám ve Zprávách zobrazit upozornění na to, že máte režim soustředění aktivní, a že tedy aktuálně nepřijímáte notifikace. Díky tomu tak ostatní uživatelé jednoduše ví, že od vás nemají ihned čekat odpověď.

Jak v iOS 16 nastavit sdílení stavu u jednotlivých režimů soustředění

Doposud však uživatelé mohli funkci pro sdílení stavu buď pouze kompletně aktivovat, anebo kompletně deaktivovat. Nebylo tedy možné nastavit tuto funkci pro každý režim soustředění zvlášť, což byla škoda. Skvělou zprávou ale je, že si to Apple uvědomil a v iOS 16 tak konečně přichází s možností, díky které si uživatelé mohou sdílení stavu jednoduše (de)aktivovat u každého režimu zvlášť. Pokud byste chtěli zjistit, jak na to, tak pokračujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o něco níže, kde rozklikněte kolonku Soustředění.
  • Zde pak ve spodní části přejděte do sekce s názvem Stav soustředění.
  • Nakonec už si jen pomocí přepínačů zvolte, u kterých režimů chcete stav sdílet.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na iPhonu s iOS 16 nastavit, které režimy soustředění (ne)budou sdílet svůj stav do Zpráv. I nadále je však samozřejmě možné funkci sdílení stavu kompletně zapnout nebo vypnout. Je rozhodně fajn vidět, že se Apple své nové funkce každým rokem snaží více a více vylepšovat a režimy soustředění v tomto případě nejsou jediným příkladem. Pokud jste doposud režimy soustředění pořádně nevyužívali, rozhodně doporučuji si je projít, protože přicházíte o hodně – především tehdy, pokud máte problém se soustředěním se na práci, studium apod.

Dnes nejčtenější

.