Zavřít reklamu

Jak na iPhone změnit velikost písma na webu je postup, který vyhledává na internetu nespočet uživatelů. Ne každému uživateli totiž nutně musí vyhovovat velikost písma, kterou má konkrétní webová stránka nastavenou. Pro někoho tak výchozí text může být příliš malý, tudíž se špatně čte, pro někoho zase zbytečně velký, takže se na stránku nevleze tolik obsahu najednou. Dobrou zprávou je, že v Safari na iPhonu můžete velikost písma na webu jednoduše změnit. Každý uživatel si tak vybere svou ideální velikost písma, stejně jako například v aplikacích.

Jak na iPhone změnit velikost písma na webu

Pokud byste chtěli změnit velikost textu na vybrané webové stránce, tak samozřejmě můžete – a nemusíte se strachovat z toho, že by byl celkový obsah po změně textu nějakým způsobem nečitelný. Změna velikosti písma na webech už je v dnešní době opravdu velmi šikovná (na většině responzivních stránek), takže nehrozí prakticky vůbec nic. Níže si ukážeme postup pro změnu velikosti písma v Safari, samozřejmě je tato možnost ale k dispozici i v rámci ostatních webových prohlížečů. Postupujte tedy následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na iPhonu přesunuli do Safari.
  • Zde pak přejděte na stránku, u které chcete velikost písma změnit.
  • Jakmile tak učiníte, tak klepněte vlevo dole na ikonu písmen aA.
  • Tímto se zobrazí rozbalovací menu, kde v jeho spodní části můžete změnit velikost písma.
  • Pokud chcete text zmenšit, klepněte na malé A vlevo, pro zvětšení pak na velké A napravo.

Výše uvedeným postupem je tedy na iPhonu v Safari možné změnit velikost písma. Pokud byste chtěli vrátit velikost písma do původních hodnot, tak stačí, abyste prstem klepnuli na procentuální údaj uprostřed. Nutno zmínit, že pokud provedete na stránce změnu písma, tak se tyto změny projeví na celé doméně. Tudíž pokud si změníte velikost textu na našem magazínu, tak nedojde ke změně jen na té stránce, na které se nacházíte, ale na kompletně celé webové stránce, tudíž nemusíte měnit velikost u každého článku zvlášť.

Dnes nejčtenější

.