Zavřít reklamu

Stejně jako tomu bylo v předešlých letech, i letos doprovázelo vydání macOS Monterey nemalé problémy točící se mimo jiné i kolem úplného vyřazení z provozu starších Maců, které poté potřebují “probrat” v autorizovaném servisu. Apple se však nechal před pár hodinami slyšet, že minimálně tento problém je již vyřešen. 

Na znefunkčnění starších Maců po instalaci macOS Monterey si začali jablíčkáři stěžovat prakticky ihned po vydání tohoto systému. Apple se k celé záležitosti dlouho nevyjadřoval, až nyní vydal na svém webu v tichosti podpůrný dokument, ve kterém přiznal, že v macOS Monterey objevil problém ovlivňující bezpečností čip T2, který mohl způsobit právě zamrznutí strojů, které jím jsou osazené. Tento probém však již naštěstí Apple opravil a na svých serverech následně uvolnil novou verzi macOS Monterey pro uživatele, kteří si jej ještě nenainstalovali s tím, že nyní je již instalace na všech Macích zcela bezpečná. 

Ačkoliv je oprava první verze macOS Monterey rozhodně potěšující, uživatelé, kterým již způsobila instalace zamrznutí počítače, mohou zůstat chladnými. Zpřístupnění opravného updatu pro ně totiž de facto nic neznamená, jelikož jejich problém neřeší. Jedinou záchranou zamrzlého Macu je tak i nadále návštěva autorizovaného servisu. 

Dnes nejčtenější

.