Zavřít reklamu

Pokud ještě stále hledáte ten nejvhodnější Vánoční dárek a jste ochotni investovat něco málo přes 15 000Kč, pak vás možná zaujme Digitalizovaný teleskop Celestron NexStar 130SLT, který je možné objednávat přímo z Apple.cz za cenu 15 150Kč včetně poštovného, které je v tomto případě zdarma. Proč vlastně píšeme o teleskopu na stránkách Letem světem Applem a proč jej najdeme v nabídce obchodu Apple.cz? To je dobrá otázka a odpověď je poměrně jednoduchá. Celý teleskop je totiž možné ovládat pomocí speciální aplikace přímo pro váš iPhone, iPod touch nebo iPad. Aplikace SkyQ dokáže ovládat pohyb teleskopu, který je pochopitelně zcela motorizován.

V aplikaci ve svém iOS zařízení pak stačí jednoduše nastavit pozici, na kterou se chcete dívat. Teleskop pomocí zadání data, času a polohy na které se nacházíte dokáže přesně určit kde se na obloze nacházejí jednotlivé souhvězdí, planety nebo mlhoviny a následně je zobrazit. Newtonův zrcadlový teleskop se pyšní 5palcovým průměrem zrcadla pro nádherné pohledy na noční oblohu. Dva přiložené okuláry umožňují 26násobné a 72násobné zvětšení pozorovaného objektu, který navíc můžete zachytit na fotografii pomocí adaptéru T2 pro zrcadlovky Canon. A právě možnost připojit k teleskopu zrcadlovku je vlastností, kterou obvykle nabízejí jen mnohem dražší modely. Svůj teleskop tak můžete použít na místo objektivu a fotit to co právě vidíte ve vzdáleném vesmíru přímo na zrcadlovku Canon nebo použít přechodku na fotoaparát jiného výrobce, standardně však lze bez jakékoli redukce připojit Canon.

Zajímavý je tkaé dálkový ovladač, který je možné použít na místo iOS zařízení a řídit s ním pohyb teleskopu. Celý teleskop je napájen buď z elektrické sítě nebo bateriemi AA, který se do jeho těla vkládá 8 najednou. Díky tomu si můžete vzít teleskop kamkoli mimo dosah světelného smogu, který je nad obydlenými místy často tak silný, že jen stěží něco zajímavého uvidíte. Proto se jistě hodí možnost vzít si teleskop sebou kamkoli mimo město.

Hlavní vlastnosti

  • 130mm Newtonův zrcadlový teleskop
  • Bezdrátové ovládání teleskopu z iPadu, iPhonu nebo iPodu touch
  • Aplikace SkyQ zobrazí během okamžiku lokální mapu oblohy
  • Počítačově řízená azimutální montáž
  • Napájení ze sítě nebo bateriemi AA (nejsou součástí balení)
  • 2 okuláry pro 26násobné a 72násobné zvětšení
  • Trojnožka z nerezové oceli
  • Technologie SkyAlign pro jednoduché nastavení
  • Digitalizovaný teleskop Celestron NexStar 130SLT si můžete na Apple.cz koupit přímo zde.

Dnes nejčtenější

.