Zavřít reklamu

Nejoblíbenější sociální síť pro sdílení fotografií ukazuje procentuální grafy, ze kterých se máme možnost dozvědět, jaké fotoaparáty nejčastěji její uživatelé používají. Z těch je jasně vidět, že iPhone 5 je nejen že nejpoužívanějším mobilním zařízením, tedy smartphonem na světě co se uložených fotografií na Flickr týká, ale je také celkově nejpoužívanějším fotoaparátem na světě. Pokud se však podíváme na iPhone jako na majetek společnosti Apple, zde se skutečně nemá Apple čeho obávat, i kdyby nebyl iPhone 5 nejpoužívanějším, nahradil by jej na druhém místě iPhone 4s nebo na třetím místě již poměrně starý iPhone 4. Právě tato trojice telefonů kraluje statistice nejpoužívanějších zařízení, ze kterých pocházejí fotografie na sociální síti Flickr. Následovány jsou dvojicí modelů od společnosti Canon a to na čtvrtém místě Canonem EOS 5D Mark II a na pátém místě Canonem EOS 7D.

Zde však v rámci objektivity musíme podotknout, že Dvojice těchto přístrojů od společnosti Canon patří k profesionálním fotoaparátům a jejich uživatelé většinou nahrávají na Flickr skutečně pouze umělecká díla. Tím samozřejmě nechci nijak znehodnotit fotografie z iPhonů, ovšem počet fotografií z iPhone které jsou skutečně pouze obyčejnou fotografií bez nápadu je samozřejmě mnohonásobně větší, než je tomu u 5D, respektive 7D. Zajímavostí je, že zatím co u iPhone 4s a iPhone 4 byl velký boom v odeslaných fotografiích vždy v povánočním období, což se dalo očekávat, následně se používání opět zmenšilo. Ovšem u iPhone 5 stále počet uživatelů roste a již překonal i Vánoční boom, což se ani iPhone 4 ani iPhone 4s nepodařilo.

Pokud se bavíme o králích celkově, pak je jasné, že iPhone obsadil také pole nejúspěšnějších smartphonů, ze kterých jsou odesílány fotografie na Flickr. Zde však rodina společnosti Apple kraluje ještě víc, z prvních pěti pozic totiž obsadila rovnou 4 a jediný kdo nadvládu Applu překonal je mobilní telefon s operačním systémem Android Samsung Galaxy S III, který jen těsně překonává již skutečně velmi starý iPhone 3Gs. Abychom byli opět spravedlivý, je nutné dodat že iPhone má svoji největší oblibu zejména v USA, tedy ve stejné zemi, ve které v oblíbenosti sociálních sítí pro sdílení fotografií kraluje taktéž Flick. Pokud by se podobný průzkum dělal u sociální sítě kterou používají Jižní Korejci, je možné, že by dopadl jinak. Na druhou stranu je také nutné dodat, že Apple sdílení fotografiím na Flick neulehčil svým uživatelům o nic víc, než ostatní společnosti, přímé podpory Flick v samotném iOS se totiž dočkáme až u iOS 7.

apple

*Zdroj dat: flickr.com

Dnes nejčtenější

.