Zavřít reklamu

Množstvo doplnkov pre produkty spoločnosti Apple každoročne narastá a výnimkou nie je ani rok 2012. Spoločnosť Rolocule sa totiž rozhodla, že aj Apple TV môže slúžiť ako herná konzola po vzore Nintendo Wii. V tomto prípade však pôjde o takmer doslovnú záležitosť, keďže spoločnosť predstavila svoj doplnok Rolomotion, ktorý by mohol premeniť váš iPhone alebo iPod touch na pohybový ovládač, akým je práve Nintendo Wii Remote u spomínanej hernej konzoly. Produkt sa zatiaľ nachádza vo fáze konceptu, no projekt bude dostupný zrejme už tento rok.

Rolomotion totiž spolupracuje s gyroskopom, magnetometrom a akcelerometrom, pričom podporovanými zariadeniami budú iPhone 4S, iPhone 5, a iPod touch 5. generácie, ako aj Apple TV druhej alebo tretej generácie. Aj keď dnes ešte nie je veľa aplikácii dostupných pre tento doplnok, práve potenciál premeniť Apple TV v hernú konzolu môže spôsobiť, že vývojári začnú do svojich aplikácii integrovať podporu AirPlay, ako aj ovládaču, ktorý bude dostupný. V súčasnosti jedinou hrou, ktorá je preň dostupná, nesie meno Motion Tennis a svojim ovládaním má pripomínať Wii Sports Tennis, ktorá je dostupná pre konzolu od Nintenda.

Podľa spoločnosti hra údajne podporuje aj multiplayer, pričom prvé pozvánky do beta testu budú hráčom, ktorí sa testovania zúčastnia, budú dostupné už v priebehu posledného aprílového týždňa. Pokiaľ máte záujem prihlásiť sa do testovania nového doplnku, môžete tak učiniť priamo tu.

*Zdroj: rolomotion.tv

Dnes nejčtenější

.