Zavřít reklamu

Nemusíte se jmenovat zrovna „Džordžo Armani“, abyste měli svůj vlastní styl, který vás odliší od ostatních. Za tímto účelem nabízí společnost Twelve South kvalitní kožený obal na iPhone 4, do kterého se navíc vejdou platební karty, doklady a peníze. Cena 1590Kč za obal BookBook, vzhledem k tomu, že se jedná o kvalitní prošívanou kůži, je opravdu velice zajímavá. Konečně si výrobce uvědomil, že je mnohem pohodlnější nosit jednu peněženku, než peněženku a iPhone v obalu. Podívejme se společně na to, jak BookBook obstojí v naší recenzi.

Většina výrobců se snaží, aby byl jejich obal na iPhone co nejtenčí a co nejméně ovlivňoval velikost a vzhled samotného přístroje. Pánové z Twelve South na to šli zcela opačně. Telefon v tomto případě použili pouze jako doplněk, který se stává přirozenou součástí peněženky. Kožený obal totiž nepojme pouze mobilní telefon iPhone 4, ale také několik platebních karet, řidičský průkaz a dostatek financí. Designově na vás při reálném používání přestane pouzdro okamžitě působit jako knížka. V podstatě si hřbetu vůbec nevšímáte a pokud se opravdu nesoustředíte, ani vám po pár použitích nedojde, že se v podstatě jedná o obal knihy. BookBook mnohem více začne působit jako kvalitní peněženka, díky které můžete začít nosit místo dvou věcí, pouze jednu, do které se vejde vše potřebné.

iphone-wallet

Skutečná peněženka

Telefon je v tomto případě potřeba skutečně vnímat, jako součást peněženky, což znamená, že není možné jej používat tak, jako například v Bumperu. Jelikož se jedná o stylový doplněk oblečení, nikoli telefonu, neobsahuje například výřez na fotoaparát, takže během focení je nutné telefon vytáhnout. V zásadě lze bezproblémově telefonovat, poslat sms, prezentovat obrázky, nebo něco najít na internetu, s tím vším není sebemenší problém. Pokud však chcete na telefonu hrát hry, fotografovat, natáčet, nebo jej používat ke složitějším aplikacím, musíte jej bezpodmínečně používat bez BookBook. Obal je potřeba vnímat jako skutečnou peněženku, do které telefon vkládáte pouze když opouštíte pohodlí domova. Určitě jej nedoporučuji lidem, kteří hledají pouzdro na telefon, se kterým budou provádět veškeré činosti a nechtějí, aby je pouzdro jakkoli omezovalo.

Kvalita ala Armani

Pouzdro je vyrobeno z velmi kvalitní prošívané kůže, což zaručuje velmi dlouhou životnost a minimální poškození. Telefon drží v obalu velmi pevně a rozhodně nemusíte mít strach, že jej někde vytrousíte. Na druhou stranu však vyndání/vložení telefonu do peněženky netrvá déle jak dvě vteřiny a jde velice snadno. Co se dokladů týká, je škoda, že se do obalu nevejde naše obrovská občanka. Naštěstí, jak jsme zjistili, není podle zákonů ČR nutné nosit sebou občanský průkaz, ale stačí také pas, nebo řidičský průkaz. Právě řidičák skvěle padne do přední kapsičky. Dokonce ani během telefonování, kdy je peněženka ohlá přímo v místě ve kterém máte umístěné bankovky, nehrozí že hotovost vypadne. Na to, že modní návrháři již dělají peněženky na mince pouze vyjimečně jsem si již zvykl, ani u BookBook mě to tedy nepřekvapilo. Pouzdro působí velmi elegantním dojmem, kterému dle mého názoru cena neodpovídá. Jako výrobce bych se nebál jít s cenou na hranici dvou tisíc korun. Když si vzpomenu na letošní nákup kožené peněženky Armani, její cena hravě přesáhla 2500Kč, navíc iPhone se do ni opravdu nevejde. Pokud mám srovnávat, v současné době bych rozhodně sáhl po BookBook, který nabízí stejné pohodlí a kvalitu jako jakákoli jiná peněženka, s tím rozdílem, že do něj snadno schováte iPhone.

book-book

Přístup ke všemu důležitému

BookBook v sobě zahrnuje trojici přihrádek na platební karty, přihrádky jsou sice těsné, ovšem do každé je možné vměstnat dvě platební karty. Přední přihrádka je při tom průhledná, takže se do ni dá dát například řidičský průkaz. Jednu přihrádku na bankovky a obal na iPhone 4. Pokud je telefon v BookBook, je přístupný konektor na sluchátka a také 30pin Dock konektor. Telefon je tedy možné synchronizovat/nabíjet i když je pouzdře. Samozřejmostí jsou pak výřezy na reproduktor a mikrofon, díky kterým pouzdro neovlivní kvalitu hovorů. Výřez je taktéž v oblasti zapnutí/vypnutí telefonu a přepínání z hlasitého na tiché vyzvánění. Volba hlasitosti je pak znázorněna pomocí dvojice výlisků v kůži.

bookbook

Resumé

Pokud si srovnáte ceny kvalitních peněženek a například cenu Apple Bumper, je BookBook jasnou volbou pro všechny, kteří chtějí svůj telefon chránit na cestách. Peněženka nabízí dostatek ochrany pro telefon, který v ní výjimečně vynikne. V podstatě vnímáte pouze displej telefonu a peněženka se stává elektronickým diářem, ze kterého můžete také telefonovat. Samozřejmě, že pokud každou minutu venku fotíte, hrajete hry, nebo děláte další věci s telefonem, nemá pro vás BookBook smysl. Tento obal se zkrátka hodí pro stylově zaměřené lidi, kteří chtějí být sladěni do posledního detailu. Za 1590Kč dostanete nejen kvalitní obal na iPhone, ale také stylovou peněženku.

Dnes nejčtenější

.