Zavřít reklamu

Hlavními ovládacími prvky jablečných hodinek jsou již od jejich první verze jedno boční tlačítko vyvolávající poslední spuštěné aplikace a digitální korunka, skrze kterou lze listovat v seznamech, “vnořovat” do aplikací na domovské obrazovce či se na ní po jejím stisku navrátit. Právě kulatá digitální korunka by však mohla dostat v budoucnu velmi zajímavé vylepšení.

Apple včera získal patent, díky který naznačuje, že bychom se mohli v budoucnu dočkat digitální korunky reagující na tlak, tedy s podporou technologie Force Touch. Korunka a tělo hodinek by mělo být opatřeno řadou senzorů pro určení tlaku, díky čemuž by přibyla další zajímavá možnost ovládání. Korunka by totiž nejspíše nereagovala jen na tlak jako takový, ale i na jeho intenzitu. Pokud byste na ní tedy zatlačili méně, zareagovala by jinak než v situaci, kdy byste na ní zatlačili maximální silou. V kombinaci s Force Touch v displeji hodinek bychom se tak mohli dostat na zcela novou úroveň ovladatelnosti.

Apple Watch Series 3

Realizace je pořád v nedohlednu

Ačkoliv by bylo použití digitální korunky reagující na tlak v budoucích Apple Watch jistě velmi zajímavé, zatím s tím moc počítat nemůžeme. Jak už jsem totiž psal v předchozím odstavci, jedná se o pouhý patent. Těch si však Apple a jemu podobní technologičtí giganti registrují každý rok opravdová kvanta a jen málo z nich nakonec spatří světlo světa. Na druhou stranu jsou však jablečné hodinky ve světě na obrovském vzestupu a Apple bude dělat pro jejich úspěch v následujících letech maximum. Nereálné tedy použití rozhodně není.

Apple-Watch-Digital-Crown

Zdroj: idropnews

Dnes nejčtenější

.