Zavřít reklamu

Po měsících čekání se Apple včera konečně rozhodl oznámit, kdy spustí prodeje svého chytrého reproduktoru HomePod. Krom data spuštění předobjednávek či zahájení prodejů jsme se pak o HomePodu dozvěděli další poměrně zajímavé věci týkající se především jeho funkcí a ovládání. Pokud by i to však bylo někomu málo, na nejsilnější stránky HomePodu zabrousil v rozhovoru na webu Financial Post i ředitel Applu Tim Cook.

Nabídne víc než konkurence 

Pokud jste doposud netušili, čím se HomePod odlišuje od své o poznání levnější konkurence z dílen Googlu či Amazonu, je to prý hluboká integrace jeho služeb. Podle Cooka by totiž měl HomePod zvládat celou řadu úkonů, které konkurenční produkty nenabídnou a tím se od ní právě nejvíce odlišit. Jen na tomhle však Apple úspěch HomePodu nestaví.

Dalším obrovským tahákem chytrého reproduktoru od Applu by měl být podle Cookových slov i fenomenální zvuk, který bude v porovnání s konkurenčními asistenty na zcela jiné úrovni. “Hudba si zaslouží opravdu kvalitní přehrávání, nikoliv pisklavý nekvalitní zvuk,” řekl. Tímto tvrzením tak znovu potvrdil, že Apple zvuku HomePodu skutečně věří a považuje ho za vysoce kvalitní. Ostatně, svědčí o tom i prohlášení Applu z minulých týdnů a měsíců. HomePod je totiž podle nich navržen tak, aby doslova zboural dům. Uvnitř se skrývá výkonný hlubokotónový reproduktor se zvukovým zesilovačem. Po obvodu chytrého reproduktoru rozmístěno 7 výškových měničů, které přesně zaostřují zvuk.

Krom vychvalování HomePodu zabrousil Tim Cook ve svém rozhovoru i na rozšířenou realitu. Není totiž žádným tajemstvím, že je jejím velkým příznivcem a vidí v ní obrovskou budoucnost. A přesně v tomto duchu hovořil i tentokrát. “Věřím, že rozšířená realita je obrovským příslibem budoucnosti,” řekl Cook a dodal: “Zlepšuje lidské výkony a celkově lidi, nic však nenahrazuje a lidi od reality neizoluje. Proto v její budoucnost věřím.” Rozšířenou realitu a především jablečný ARKit pak v další části rozhovoru opět párkrát vyzdvihl a poukázal na to, že se těší mezi vývojáři velké oblibě, což jej dělá šťastným.

Jak tedy můžete sami z předchozích řádků cítit, Tim Cook jablečným produktům opravdu věří a považuje je za velmi přínosné pro společnost. Budou však míti zákazníci po prvních týdnech používání HomePodu na věc stejný pohled? Uvidíme.

HomePod white FB

Dnes nejčtenější

.