Zavřít reklamu

Kromě společnosti Apple má své vlastní chytré hodinky i konkurenční Samsung. Ty byly doposud podobně jako Apple Watch kompatibilní pouze s telefony téhož výrobce. Už delší dobu se však spekulovalo, že by Samsung umožnil jejich spárování i s iPhony běžícími na iOS. Tím by mohl Samsung nalákat další uživatele, kteří uvažovali nad koupí chytrých hodinek, ale nelíbil se jim design Apple Watch.

Nedávno Samsung přijal beta testery své nové aplikace Gear Manager, která by propojení hodinek s iPhony umožňovala podobně jako aplikace Android Wear. Před několika hodinami se však betaverze aplikace objevila na webu Tizen Cafe a vy si ji můžete jednoduše nainstalovat a hodinky s iPhonem spárovat. Budete k tomu potřebovat váš iPhone, počítač a samotné hodinky.

Jak k iPhonu připojit chytré hodinky Samsung Gear S2 a S3

  1. Zde si stáhněte Gear Manager.
  2. Připojte svůj iPhone k počítači, na kterém máte nainstalován iTunes.
  3. Dvojklikem otevřete soubor, který jste stáhli v prvním kroku. Měl by mít příponu .ipa. Tím se otevře iTunes.
  4. Přes iTunes spusťte synchronizaci s iPhonem.
  5. Vyberte aplikaci „Gear S3“ a nainstalujte ji do iPhonu.
  6. Po instalaci jděte na iPhonu do Nastavení → Obecné → Správa zařízení. Zde ověřte přidaný certifikát.
  7. Hodinky Samsung Gear S2/S3 obnovte do továrního nastavení.
  8. Zapněte na iPhonu bluetooth a přes aplikaci Gear Manager jej propojte s hodinkami.

Berte v potaz to, že se jedná o beta verzi a tudíž je velmi pravděpodobné, že se budou v aplikaci nacházet bugy a něco nemusí fungovat. Jedním z nich je například to, že pokud chcete v aplikaci opětovně otevřít obchod, budete muset aplikaci restartovat. Zatím také nejsou žádné informace o tom, kdy budou dostupné nové verze či kdy Samsung vydá finální aplikaci.

LSA také upozorňuje, že vše děláte na vlastní riziko a nejsme zodpovědní za škody, které mohou při procesu nastat. Pokud však budete postupovat podle návodu, neměly by se až na chyby v samotné aplikaci objevit žádné komplikace. Aplikace je kompatibilní s iPhonem 5 a novějšími modely na verzi iOS 8.4 a výše.

Samsung Gear S3 FB

Zdroj: tizenexperts

Dnes nejčtenější

.