Zavřít reklamu

Facebook dnes oznámil, že uživatelé, kteří používají jeho mobilní aplikaci pro iPhone, iPad či iPod touch si mohou nyní užít novou funkci, která jim umožní streamovat jakékoliv video z Facebooku přímo na obrazovku jejich televize, a to prostřednictvím zařízení, jako je Apple TV nebo Google Chromecast.

Ano, možnost streamovat jakékoliv video z iOS zařízení do Apple TV nebo přes AirPlay to vždy byla, ale tentokrát můžete video přenášet za současného brouzdání vaším kanálem novinek. Když v něm spatříte video, které byste chtěli přenést na obrazovku, klepněte na něj a klikněte na novou ikonku televize, která se vám zobrazí v pravém horním rohu přehrávače.

Funkce je dostupná jak z mobilní aplikace, tak i z desktopové verze Facebooku. Rozdíl mezi předchozí možností streamování spočívá v již zmíněné možnosti multitaskingu, kdy na obrazovku či displej spárovaného zařízení promítáte samotné video, zatímco si můžete nerušeně dál na vašem druhém zařízení prohlížet facebookové příspěvky. Funkce se vztahuje i na živé přenosy přes Facebook a pracuje na úplně stejném principu – tedy začne-li někdo z vašich přátel živě streamovat na Facebook, klepnete na příslušnou ikonku a můžete přenos sledovat na obrazovce vaší televize. Vedení Facebooku přislíbilo, že funkci brzy zpřístupní i pro majitele zařízení s operačním systémem Android. Dnes ráno byla shodou okolností aktualizována i mobilní verze Facebooku pro iOS.

Facebook FB
zdroj: cydiaos

Dnes nejčtenější

.