Zavřít reklamu

Odstranění 3,5mm konektoru je po dlouhé době opět kontroverzní událost, která bude mezi lidmi rezonovat opravdu dlouhou dobu. I přes to, že to naznačovaly různé úniky za posledního půl roku, se na to očividně někteří nebyli schopní připravit, nebo tomu do poslední chvíle nevěřili. Avšak stalo se a 3,5mm jack je pryč. Alespoň tedy v novém iPhonu. Všichni teď řeší co budou dělat, jak budou poslouchat hudbu a zároveň nabíjet telefon a jak to vlastně bude s Applem dál. Mnozí uživatelé jim totiž tento krok nedokáží odpustit a ještě více je následně popudily slova Phila Shillera, který tento krok označil jako odvážný.

Na tento komentář se následně strhla vlna kritiky a internetová bublina Applu neřeší posledních 24 hodin nic jiného. Phil Shiller během Keynote prohlásil, že se Apple nebál udělat odvážný krok k tomu, aby nakročili do bezdrátové budoucnosti. Kuráž byla hlavním důvodem, proč Apple tento krok udělal. Jednoduše se toho nebáli. Na základě tohoto jednoduchého komentáře se spustila internetová lavina, kde všichni Schillera obviňují z toho, že je lhář a Apple jde jen po penězích. Že je odstranění jacku nesmyslné a pouze se vymlouvají. Jak se k tomuto kdo postaví je na zvážení každého z vás. Nyní se ovšem ukázal další důvod, proč Phil Shiller tento způsob oznámení použil. V kontextu se totiž jedná o velice podobný případ, který se stal před mnoha lety, když Steve Jobs obhajoval absenci podpory Flashe v iPhonech.

Krátké video s Jobsovým vysvětlením si můžete prohlédnout níže a je z něj patrné, že se Shiller u Jobse inspiroval. Otázkou ovšem zůstává, zda-li se jedná o stejné situace či nikoliv. Jobs odmítal Flash z mnoha konkrétních důvodů. Zejména proto, že se jednalo o pochybnou technologii, která už v té době měla své zásadní nedostatky. Ať už se jednalo o bezpečnost nebo technologickou stránku. Jak dnes víme, od Flashe upouštějí i ostatní technologické společnosti (a částečně je nahrazen HTML5). Jedná se však o stejnou situaci v případě 3,5mm konektoru? Jobs argumentoval tím, že chtějí udělat ten nejlepší možný produkt, zahodit staré technologie a soustředit se pouze na ty nové, které čeká zářivá budoucnost. Je však toto případ i Lightning konektoru?

iphone7plusairpods-800x288-1

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.