Zavřít reklamu

iphone-7-iconNovináři, kteří už měli tu čest vidět iPhone 7 a iPhone 7 Plus naživo, nejsou příliš nadšení z nového neklikacího domovského tlačítka. Nejvíc nespokojeni jsou z vymizení uspokojivého kliknutí při zmáčknutí Home Buttonu. O pocit kliknutí se nyní stará vylepšený Taptic Engine. Ten byl poprvé představen v první generaci Apple Watch a u iPhonu 6s nahradil vibrační motorek.

Dieter Bahn z The Verge uvedl, že tlačítko už se nechová jako tlačítko. Kvůli tomu je prý nový Home Button průšvih. Nová zařízení si novináři mohou po skončení konference naživo prohlédnout a vyzkoušet v otevřeném sále se všemi novinkami. Právě díky videím a recenzím se uživatelé rozhodují, zda si nové modely pořídí, nebo si vystačí s jejich stávajícími.

Novináři nejvíce komentovali právě nový neklikací Home Button. „První věc, kterou nejspíš uděláte, pokud si budete moci vyzkoušet nový telefon, je, že si pohrajete s novým Home Buttonem. Nějaký čas zabere, než si na něj zvyknete. Není to špatný pocit, ale určitě je jiný. Taptic Engine je definitivně méně uspokojivý, než staré dobré fyzické tlačítko,“ uvedl Brian Heater z TechCrunch. Poté Heater dodal, že je na druhou stranu tato výměna jednou z těch, která přináší dobrých vlastností více, než těch špatných. Tím myslí hlavně to, že je nové tlačítko méně náchylné na poruchy a umožňuje zařízení získat normu IP67.

Dalším komentovaným zařízením jsou lehce kontroverzní nová bezdrátová sluchátka AirPods. Těm se vyčítá hlavně vysoká cena vzhledem k tomu, jak lehce ztratitelná nová sluchátka jsou. Reportér z BBC na videu například uvedl, jak je jejich koupě riskantní. „Myslím si, že je jejich nošení trochu riskantní vzhledem k tomu, že může kdokoliv přijít a vytrhnout vám je z ucha,“ řekl Dave Lee. Další reportér komentoval, že je telefonování a poslouchání hudby možné i s jedním sluchátkem, ale při úvaze, že ztratíte polovinu z téměř 5 000 Kč, je to trochu smutná představa.

iphone-7-airpods-fb

Zdroj: culfofmac

Dnes nejčtenější

.