Zavřít reklamu

iPhone screenshot iconDrtivá většina z vás, co čte právě tyto řádky, s velkou pravděpodobností zná zkratku, jak udělat na iPhonu snímek obrazovky neboli screenshot. Pro ty, kteří se dostali do Apple světa teprve nedávno uvedu, že stačí současně stisknout domovské tlačítko a tlačítko pro probuzení/vypnutí telefonu a snímek se okamžitě uloží do aplikace Fotky. Nyní si ale ukážeme, jak pořídit speciální „screenshot“, který jste pravděpodobně neznali. Hned na úvod ale raději upozorním, že pro mnohé z vás bude k ničemu, jde však o zajímavou funkci, kterou téměř nikdo nezná.

K jeho provedení stačí, abyste odemkli svůj iPhone a například hned na domovské obrazovce zmáčkli najednou tři tlačítka – tlačítko pro zvýšení hlasitosti + tlačítko pro snížení hlasitosti + power tlačítko. Je opravdu důležité všechna tři tlačítka zmáčknout ve stejnou dobu, což není úplně jednoduché. Nečekejte však, že uslyšíte tradiční zvuk screenshotu. Že se speciální screenshot provedl správně, poznáte tak, že iPhone mírně a krátce zavibruje.

A k čemu je vlastně speciální screenshot dobrý? Jak už jsem naznačil v úvodu, pro většinu uživatelů je k ničemu. Jde totiž o diagnostický snapshot, který využívají vývojáři a zaměstnanci Apple Storu. Snímek se vám uloží do Nastavení –> Soukromí –>Diagnostika, zachytí se totiž aktuální využití vašeho zařízení, což se hodí zejména při testování různých aplikací. Věřím ale, že si článek přečetl nejeden vývojář a možná o diagnostickém sreenshotu nevěděl, a tak by mu mohl být nyní užitečný při vyvíjení aplikací. Vy ostatní alespoň znáte skrytou funkci iPhonu, kterou jen tak nikdo nezná, protože se o ní v podstatě nikde nedočtete.

specialni screenshot FB

*zdroj: youtube

Dnes nejčtenější

.