Zavřít reklamu

Mysleli jste si, že kopírování se již v mobilním světě takříkajíc nenosí? Chyba lávky! Čínské OPPO totiž před pár hodinami opět světu dokázalo, že se kopírování v žádném případě nebojí a je tedy schopné pro své systémy přebírat prvky, jenž již konkurence v nějaké podobě představila.

ColorOS 15 je nejnovější verze operačního systému, respektive nadstavby, od společnosti OPPO, která byla oficiálně představena na OPPO Developer Conference 17. října 2024. Je založena na Androidu 15 a přináší řadu nových funkcí a vylepšení, jako je hladší uživatelské rozhraní, lepší animace a chytřejší interakce se systémem. Přibyly například i vylepšené možnosti přizpůsobení zamykací obrazovky, nové možnosti ovládacího centra tak podobně. A při pohledu jak na video výše, tak na oficiální snímky níže se zkrátka nelze ubránit dojmu, že OPPO od „někoho“ opisovalo. Ostatně, posuďte sami.

Abychom však společnosti OPPO nekřivdili, kopírování částí softwaru se stalo v posledních letech v mobilním světě naprostou rutinou, stejně jako se někteří výrobci smartphonů stále drží i kopírování hardwarových funkcí. Například po představení Dynamic Islandu u iPhonů 14 Pro dostala tento prvek celá řada androidích telefonů, stejně jako nejrůznější efekty Lock Screenu a tak podobně.

Dnes nejčtenější

.