Zavřít reklamu

Loni představený Apple Vision Pro se podle všeho vysokými prodeji tak úplně chlubit nemůže. Je ale pravda, že se od něj vzhledem k jeho vysoké ceně nic takového vlastně ani neočekávalo. Až některá z dalších generací či verzí s dostupnější cenovkou se totiž měla stát hitem a jak se nyní zdá, ve výsledku by to mohla být realita. Cena levnější verze má totiž být alespoň podle zdrojů reportéra Marka Gurmana z Bloombergu vskutku citelně nižší. 

Zdroje Gurmana před pár hodinami přišly konkrétně s tím, že u levnější verze Vision Pro, která by měla světlo světa spatřit snad už v příštím roce, chce Apple nasadit cenovku 2000 dolarů, což je cena, za kterou prodává v USA třeba i základní MacBook Pro M3 s 16GB RAM a 1TB SSD úložištěm. A jelikož si za ten v Česku účtuje 61 990 Kč, podobnou cenovku bychom tak logicky očekávali právě i u levnějšího headsetu Applu. Vision Pro přitom začíná na 3500 dolarech bez daně, což není rozhodně málo. 

Nižší cena by však s sebou přinesla i poměrně zásadní ústupky ve formě absence podpory snímání očí a tedy ovladatelnosti navázané jen a pouze na gesta rukou, či použití méně hodnotných materiálů. Konkrétně bychom se měli dle Gurmana dočkat mnohem víc plastového headsetu než tomu je nyní. Kde dále se bude šetřit sice Gurman nezmínil, nicméně z dřívějška víme například o levnějších a technicky horších displejích a tak podobně. Nechme se tedy překvapit, co vše bude nakonec pravda. 

Dnes nejčtenější

.