Zavřít reklamu

Operační systém iOS 18.1 přináší uživatelům jednou poměrně důležitou změnu, která jim výrazně pomůže s přizpůsobením jejich Apple ID. Je to vůbec poprvé, co společnost Apple ve svých operačních systémech umožňuje provést změny tohoto typu.

S aktualizací iOS 18.1 se majitelé iPhonů (potažmo iPadů) dočkají dlouho očekávané funkce – tou je možnost změny e-mailové adresy, spojené s vaším Apple ID. Dříve bylo možné nastavit pouze alias pro odesílání e-mailů, ale samotnou adresu, kterou jste při registraci zvolili, nebylo možné změnit. Právě to se spolu s příchodem operačního systému iOS 18.1 mění. Po přechodu na iOS 18.1 budou uživatelé moci přímo v nativní aplikaci Nastavení změnit jak primární e-mailovou adresu svého Apple ID, tak i e-mailovou adresu pro svůj iCloud. Dříve sice bylo možné změnit primární e-mail, ale pouze za podmínky, že jste z účtu odstranili všechny ostatní e-maily. S iOS 18.1 je tento proces výrazně zjednodušen.

Pro změnu e-mailu stačí v aplikaci Nastavení klepnout na panel s vaším jménem, následně na položku Přihlášení a zabezpečení a poté na aktuální e-mailovou adresu. Zobrazí se tlačítko s možností změny e- mailové adresy, které vás provede celým procesem změny. V komentářích uživatelů se v souvislosti s touto novinkou nejčastěji objevuje dotaz na možnost sloučení staré e-mailové adresy používané pro nákupy v iTunes a App Store s hlavní e-mailovou adresou iCloud. Tato funkce zatím nebyla oznámena, ale je možné, že se jí v budoucnu dočkáme. Apple upozorňuje, že po změně e-mailové adresy již nebudete dostávat e-maily na původní adresu @iCloud.com nebo @me.com. Teoreticky je však možné nastavit si pro ně alias a zprávy tak nadále přijímat. Původní e-mail také nebude dostupný pro FaceTime a iMessage. Tato novinka v iOS 18.1 potěší zejména uživatele, kteří si založili Apple ID v minulosti a nelíbí se jim zvolená e-mailová adresa. Nyní ji můžete snadno změnit a sjednotit tak svůj Apple ID účet.

Dnes nejčtenější

.