Zavřít reklamu

Tesla pořádala akci pro své investory, kde jim ukázala velice poutavé novinky. Ty dokážou způsobit poklesnutí čelisti a vytvořit skutečně udivený pohled. Jde totiž o robotické taxi, ale i autobus nebo třeba robota.

Robotický taxík se jmenuje CyberCab a jeho vzhled je inspirován jinou ikonou, tedy Cybertruckem. Má být k dispozici pro soukromý sektor a je samozřejmě vybaven nejnovějšími systémy autonomního řízení. To jednoduše znamená, že nemá ani pedály a ani volant. Tesla má už mít jeho 50 hotových modelů a sériová výroba má začít v roce 2026. Cena bude kolem 30 tisíc dolarů, vstupu na trh CyberCabu ale bude bránit legislativa. S prodejem se tedy bude čekat na schválení regulačními orgány.

CyberVan je pak jistá verze autobusu, která má pojmout až 20 osob a má být k dispozici pro komerční účely. Vypadá jako z futuristických filmů a jeho předností má být fakt, že jeho provozní náklady na jednu míli nemají přesáhnout 0,10 USD. Zde však nějaký časový údaj o možném uvedení do ostrého provozu Musk nezmínil.

Třetí novinkou představenou na akci We, robot byl robot. Ten se jmenuje Optimus a má zastat běžné lidské činnosti, třeba venčení psa, hlídání dětí nebo sekání trávníku. Podle Muska to má být největší produkt všech dob, který bude stát mezi 20 a 30 tisíci dolarů.

Dnes nejčtenější

.