Zavřít reklamu

Fotky na iCloudu: Přístup k vašim snímkům kdykoliv a odkudkoliv

iPhone navždy změnil způsob, jakým fotíme. Díky kompaktním rozměrům a kvalitnímu fotoaparátu máme možnost zachytit každý okamžik. Díky knihovně fotografií na iCloudu navíc máte k fotkám, pořízených na jednom zařízení, okamžitý přístup i z kteréhokoliv jiného zařízení, případně z rozhraní webového prohlížeče – stačí jen aktivovat příslušnou funkci.
Tato služba automaticky nahrává vaše snímky do cloudu, takže je máte přístupné na všech svých Apple zařízeních, můžete vytvářet sdílená alba a nemusíte se obávat, že byste v případě ztráty nebo zničení původního zařízení o své drahocenné vzpomínky přišli.

Handoff: Bezproblémový přenos mezi zařízeními

AirPody jsou skvělým doplňkem k vašemu iPhonu, ale jejich možnosti sahají daleko za hranice tohoto telefonu. Díky funkci Handoff můžete svá oblíbené sluchátka používat se všemi svými Apple zařízeními, včetně Macu. Stačí, když máte AirPody připojeny k iPhone a otevřete svůj MacBook. Na obrazovce se objeví upozornění, zda chcete připojit sluchátka. To vše bez nutnosti manuálního přepínání mezi zařízeními. Funkci Handoff můžete vděčit také za možnost zahájit práci na jednom z vašich Apple zařízení a poté v ní plynule pokračovat na jiném zařízení. S funkcí Handoff spolupracují nejen nativní aplikace od Applu, ale také řada aplikací třetích stran. Podmínkou je splnění systémových požadavků na funkci Kontinuita a to, abyste na všech zařízeních byli přihlášeni pod stejným Apple ID.

AirDrop: Sdílení bez kabelů

AirDrop je další skvělou funkcí, která usnadňuje život uživatelům Apple. Díky němu můžete rychle a snadno sdílet soubory mezi svými zařízeními bez nutnosti používat kabely. Ať už chcete poslat fotky z telefonu na počítač, dokument z iPadu klientovi nebo upravit video na Macu a následně ho odeslat na iPhone pro zveřejnění, AirDrop je ideálním řešením. Pokud navíc máte nainstalovaný iOS 17 a iPadOS 17 nebo novější, můžete v Nastavení -> Obecné -> AirDrop -> Mimo dosah aktivovat položku Používat mobilní data, čímž si zajistíte pokračování přenosu přes AirDrop i v případě, že se dostanete mimo dosah druhého zařízení.

Sidecar: Rozšířená pracovní plocha

Potřebujete více prostoru na obrazovce? Sidecar je funkce, která promění váš iPad v druhý monitor pro váš Mac. Můžete ho připojit buď bezdrátově, nebo pomocí kabelu. Tato funkce je ideální pro studenty, uživatele, kteří často pracují na cestách, a zkrátka pro všechny, kteří občas ocení další plochu k Macu, ale nedisponují zrovna externím monitorem.. Se Sidecarem si můžete z vašeho Macu a iPadu vytvořit výkonnou pracovní stanici, kterou můžete vzít kamkoli.

iCloud Drive: Všechny soubory na jednom místě

Jednou z největších výhod Apple ekosystému je propojení všech zařízení. iCloud Drive umožňuje synchronizovat vaše soubory, dokumenty a složky mezi všemi vašimi Apple zařízeními. To znamená, že každý dokument, který přidáte na plochu vašeho Macu, se automaticky nahraje do cloudu a bude dostupný na vašem iPhone nebo iPadu. Je to pohodlné a praktické řešení pro správu vašich souborů. iCloud Drive může posloužit také jako cloudová centrála pro ukládání a souběžné sdílení souborů.

Dnes nejčtenější

.