Zavřít reklamu

Roky, kdy toužil snad každý teenager rok co rok po nové generaci iPhonu se pomalu, ale jistě ztrácí v mlze. Potvrzením tohoto faktu je ostatně i čerstvý průzkum analytické společnosti Piper Sandler, který probíhal v posledních týdnech v USA za pojilo se jej více než 13 500 dospívajících. Výsledky jsou pro Apple docela nepříjemné. 

Podle průzkumu uvedlo 87 % respondentů, že vlastní iPhone, přičemž 88 % z majitelů iPhonů řeklo, že jejich dalším mobilem bude taktéž iPhone. Zde však pozitiva pro Apple končí. Jen 22 % respondentů totiž dále uvedlo, že se chystá přejít na nejnovější iPhone, což je o 1 % respondentů méně než kolik chtělo přejít dle stejného průzkumu loni na iPhone 15 a o 2 % méně než kolik chtělo přejít předloni na iPhone 14. Zájem o upgrade na nový iPhone tedy mezi mladými klesá – sice pomalu, ale už třetí rok v řadě. I tento průzkum tak potvrzuje, že majitelé iPhonů si své telefony nyní nechávají delší dobu než tomu bylo dříve, což zpomaluje celkový cyklus prodejů. 

Poměrně zajímavé je pak to, že mají mladí dle svých slov zájem o AI funkce. Na 30 % dotázaných, kteří odpověděli, že se na iPhone 16 (Pro) chystají přejít, totiž odpovědělo, že tak učiní právě kvůli Apple Intelligence. Apple může těšit ale třeba i to, že 70 % respondentů vlastnících iPhone vlastní i AirPods, přičemž 25 % pak odpovědělo, že si v následujícím půroce chce koupit nový model. 

iPhone 16 (Plus) & 16 Pro (Max) lze zakoupit zde

iPhone 16 (Pro) je nejvýhodnější u Mobil Pohotovosti, kde k němu dostanete 3letou záruku zcela zdarma a pořídíte ho na splátky bez jakéhokoli navýšení.

Dnes nejčtenější

.