Zavřít reklamu

Největší únik v novodobé historii Applu nabírá na obrátkách. Poté, co se začaly po sociálních sítích v čele s YouTube šířit videa zachycující unboxingy a první testy doposud nepředstavených MacBooků Pro M4, se totiž tyto stroje začínají objevovat na ruských inzertních portálech, kde je jejich majitelé prodávají za horentní sumy. Potvrzují se tak nedávná slova spolehlivého leakera ShrimpApplePro, který tvrdil, že zřejmě přímo z čínských skladů dodavatelů Applu zmizelo na 200 kusů nových MacBooků Pro M4, které nyní kolují po světě. 

m4-macbook-pro-leak-russian-ad

Jeden takový inzerát se objevil například na ruském inzertním portálu Avitu s tím, že se mělo jednat o základní konfiguraci se 16GB RAM paměti a 512GB úložištěm ve Space Black variantě. Cena pak byla nastavena na 720 000 rublů, tedy asi 173 000 Kč. Ceny se nicméně dle inzerenta mění v závislosti na poptávce, přičemž den ode dne podle všeho rostou. Inzerát sice poměrně rychle z portálu zmizel, avšak je možné, že to bylo prostě jen kvůli vyprodání skladových zásob. Přeci jen, doposud oficiálně nepředstavený Apple produkt je pro mnoho tvůrců videí na YouTube a tak podobně extrémně zajímavý předmět pro tvorbu obsahu. Cena navíc není ve výsledku až tak vysoká vzhledem k tomu, že se základní MacBook Pro s M3 prodává za 49 990 Kč. 

Apple se k celé záležitosti zatím jakkoliv nevyjádřil a není tedy jasné, zda vůbec, potažmo jaké kroky v celé záležitosti podniká. Zdá se ale, že se o podvrh ze strany Rusů nejedná, jelikož o úniku informují všechny velká média na základě potvrzení pravosti od svých zdrojů. Jako první pak na únik poukázal dokonce sám Mark Gurman z Bloombergu, jehož zdroje sahají až přímo do Applu a proto je dlouhodobě považován za nejpřesnější zdroj informací z jablečného světa.

Dnes nejčtenější

.