Zavřít reklamu

Představení nové generace iPhonu SE bude bezesporu jednou z nejsledovanějších událostí technologického světa v první polovině příštího roku. A aby taky ne. Vždyť právě o tomto modelu se šušká již pěkných pár let a vzhledem ke spoustě uniklých informací se jeví jako velmi zajímavý – tedy minimálně ve srovnání s předešlými generacemi SE. Přípravy na jeho příchod navíc evidentně sílí i v samotném Applu, který má podle nových informací již naskladňovat první displeje pro tento telefon pro jeho následnou kompletaci. 

S informacemi o displejích pro iPhone SE 4 přišel nedávno portál DigiTimes, podle kterého je již Applu začal odesílat čínský výrobce BOE spolu s dalšími dodavateli. Jednat se má konkrétně o 6,1“ OLED panely, které poměrně překvapivě disponují výřezem v displeji a nikoliv Dynamic Islandem, který je pro iPhony v posledních letech typický. Design telefonu má pak být založen na iPhonu 14, takže se zde nejspíš nepočítá ani s mírným zaoblením hran těla po vzoru řady 15, což je možná trochu škoda. Hlavní odlišností iPhonu SE 4 od 14 pak bude samozřejmě zadní fotosoustava, která se bude skládat jen z jednoho fotoaparátu – konkrétně pak širokoúhlého.

Ačkoliv výše zmíněný portál s žádnými dalšími detaily nepřišel, z dřívějška víme například to, že zde chce Apple dále nasadit USB-C port, akční tlačítko či čip A18 spolu s 8 GB RAM paměti kvůli provozu Apple Intelligence. Snad se tedy tyto zprávy naplní a iPhone SE 4 bude stát opravdu za to. Jeho třetí generace totiž moc nezaujala a i ta druhá ve výsledku nikterak neoslnila. 

Dnes nejčtenější

.