Zavřít reklamu

Aktualizace iOS 18 přinesla mnoho nových funkcí, ale také některé problémy. Jedním z nejčastějších je výrazné snížení výdrže baterie. Pokud se vám to stalo, zde je několik tipů, které můžete zkusit.

Buďte trpěliví

Po instalaci nové aktualizace iOS je zcela normální, že si všimnete poklesu výdrže baterie. To je způsobeno tím, že váš iPhone je zaneprázdněn prováděním řady úkolů na pozadí, které vyžadují více energie. Výdrž baterie by se měla vrátit do normálu, jakmile budou tyto úkoly dokončeny. Stačí dát svému zařízení trochu času, aby se vše usadilo. V mezičase vám zkrátka nezbyde nic jiného, než připojit iPhone na nabíječku či powerbanku.

Nabíjecí příslušenství pro iPhone zakoupíte například zde.

Zpomalte spotřebu

Zatímco čekáte, až váš iPhone dokončí své post-aktualizační úkoly, zde je několik tipů, které by mohly pomoci prodloužit výdrž baterie:

Snižte jas obrazovky: Snížení jasu obrazovky může výrazně snížit spotřebu baterie.
Zakázat Wi-Fi asistenta: Tato funkce používá mobilní data, když je vaše Wi-Fi připojení slabé, což může vybíjet baterii. Chcete-li ji vypnout, přejděte do Nastavení > Mobilní data a poté přejděte dolů a vypněte tuto funkci.
Používejte tmavý režim: Aktivace tmavého režimu může výrazně ovlivnit výdrž baterie, zejména na OLED displejích.

Aktualizujte své aplikace

Někdy nemusí být problém s výdrží baterie nebo výkonem způsoben samotným iOS, ale spíše aplikacemi, které nebyly aktualizovány pro práci s nejnovější verzí. Když Apple vydá novou verzi iOS, je důležité zajistit, aby všechny vaše aplikace byly aktuální, než se pustíte do odstraňování problémů. Chcete-li aktualizovat své aplikace, otevřete aplikaci App Store a klepněte na svůj profilový obrázek v rohu. Zamiřte o něco níže a aktualizujte aplikace, u kterých je tato nabídka k dispozici.

Zvažte výměnu baterie

Nainstalovali jste nejnovější aktualizaci iOS na starší iPhone? Pokud je vaše zařízení starší tří let, možná je čas zvážit výměnu baterie. Přejděte do Nastavení > Baterie > Kondice baterie a nabíjení, kde můžete zkontrolovat maximální kapacitu baterie. Pokud je úroveň pod 80 %, znamená to, že vaše baterie je opotřebovaná a možná potřebuje výměnu. Sledování stavu baterie může zajistit, aby váš iPhone nadále fungoval dobře. Než si pořídíte novou baterii, může vašemu iPhonu dodat sílu kryt s externí baterií.

Počkejte na další aktualizaci iOS

Někdy se chyby mohou protáhnout a vše, co můžete udělat, je čekat, až Apple problém vyřeší novou aktualizací. Apple zlepšuje svou reakci na řešení těchto problémů, ale vyžaduje to trochu trpělivosti. Navzdory občasným chybám je důležité udržovat svůj iPhone aktualizovaný. Každá aktualizace obvykle obsahuje důležité opravy zabezpečení iOS, které pomáhají chránit vaše zařízení před zranitelnostmi a potenciálními útoky.

Nejen nabíjecí příslušenství pro váš iPhone zakoupíte například zde.

Dnes nejčtenější

.