Zavřít reklamu

iPad mini 7

Nová generace iPadů mini velmi pravděpodobně nic zásadního nepřinese. Přeci jen, jedná se o relativně nedávno redesignovaný produkt, jehož vzhledu se může Apple ještě pěkných pár let i vzhledem k designu iPadů Pro přidržet. Hlavní upgrady proto proběhnou prakticky 100% „pod kapotou“, kam dorazí buď čip A17 Pro, nebo některý z letošních – tedy A18 či A18 Pro. V kombinaci s 8GB RAM paměti si tím totiž Apple zajistí podporu Apple Intelligence, která pro něj bude zcela určitě do budoucna klíčová s ohledem na její širokou využitelnost. V kuloárech se rovněž šušká o vylepšeném displeji, který by již neměl trpět takzvaným želé efektem, kdy se jedna polovina displeje oproti druhé mírně zpožďuje a připomíná vlnící se želé. Samozřejmostí jsou pak drobnosti typu nasazení novějšího Bluetooth, WiFI a tak podobně.

iPad 11

I v případě iPadu 11, tedy nové verze základního iPadu, nemáme ohledně jeho upgradů žádná zásadní očekávání. Taktéž se totiž jedná o relativně nedávno zásadně aktualizované zařízení a tak je víceméně jasné, že jeho design či jakoukoliv další zásadní věc zde Apple měnit nebude. Kvůli Apple Intelligence zde nicméně taktéž očekáváme nasazení některého z novějších čipů, přičemž nejpravděpodobněji se nám jeví A17 Pro coby loňské srdce iPhonů 15 Pro. A nedivili bychom se, kdyby zde větší upgrady vlastně i končily.

MacBook Pro M4/M4 Pro/M4 Max

Na poli MacBooků Pro inovuje Apple v posledních letech zejména čipy a letošek by v tomto směru neměl být jiný. Donedávna se sice poměrně intenzivně spekulovalo o nasazení OLED displejů namísto nynějších miniLED panelů, nicméně tyto plány měly být odloženy a to hlavní, co letošní MacBooky Pro přinesou, tak budou zcela určitě nové čipy M4, M4 Pro a M4 Max. Ruku v ruce s nimi by pak mohly zrychlit jejich Thunderbolt porty, ale třeba i možnosti konektivity skrze Bluetooth a WiFi díky nasazení nejnovějších standardů.  A jelikož si Apple u letošních iPhonů docela dost vyhrál se záznamem zvuku z videí, dávalo by zde smysl i vylepšení vnitřní reprosoustavy.

iMac M4

Když Apple v loňském roce světu ukázal iMacy M3, leckdo tento upgrade nepochopil. To proto, že nové iMacy tehdy nepřinesly prakticky nic nového vyjma čipu M3, který je samozřejmě oproti M1 podstatně rychlejší. Bohužel, ani letos v tomto směru nelze očekávat žádné zázraky, ale spíš jen další krok kupředu na poli výkonu. 24″ iMac totiž není uživatelsky příliš zajímavým zařízením (myšleno tak, že by jeho prodeje trhaly rekordy) a tudíž mu Apple asi z hlediska upgradů nebude věnovat žádnou přehnanou péči. I přesto by však mohlo být jeho představení paradoxně dost zajímavé, jelikož ruku v ruce s ním by snad už měl Apple konečně oznámit přechod Magic periferií z Lightningu na USB-C. A kdo ví, třeba Magic Keyboard, Mouse a Trackpad aktualizuje i jinak než jen novým portem.

Mac mini M4/M4 Pro

Suverénně nejzajímavějším a tedy i nejočekávanějším produktem, který by se měl letos v říjnu podle valné většiny zdrojů představit, má být nová generace Macu mini. Ta se má totiž dočkat zásadního redesignu, který má spočívat zejména ve zmenšení těla zhruba na úroveň současných Apple TV. Apple by zde měl dále zamíchat portovou výbavou, kdy nynější USB-A porty nahradí USB-C porty, které nasadí jak zepředu, tak i zezadu. V jakých konfiguracích novinka dorazí a co dalšího nabídne ale zatím můžeme jen hádat.

Dnes nejčtenější

.