Zavřít reklamu

Jestli mě něco v posledních letech u foťáků iPhonů dost nadchlo, pak je to makro režim poprvé přidaný u iPhonů 13 Pro (Max) a pětinásobný optický zoom u iPhonů 15 Pro Max a letos konečně i menších iPhonů 16 Pro. Zatímco však optický zoom bude pravděpodobně i do budoucna výsadou řady Pro, v případě makro režimu se Apple letos „pochlapil“ a poprvé v historii jej nativně nabízí i u základních iPhonů 16 (Plus). Za mě osobně se jedná o super krok, fotit na makro je totiž opravdu zábava a i když tak ve výsledku člověk nefotí příliš často, když už se k makru čas od času vrátí, zpravidla žasne nad tím, co je schopen díky tomuto režimu na objektech před objektivem vidět. A protože jsem makro režim otestoval v rámci recenzování základních iPhonů 16 už i já, níže naleznete ochutnávku toho, co se dá za pár minut na podzimní zahradě s tímto telefonem nafotit.

Jak můžete sami vidět, zejména květiny vychází při makro focení zpravidla opravdu moc pěkně. Je sice pravda, že třeba při mírném větru je zachycení podobné fotky s alespoň nějakým zaostřením docela svízel, pokud má však člověk rychlé prsty, je schopen docela kouzlit. Tím ale samozřejmě nechci říci, že by byly moje fotky nějak skvostné. Jedná se skutečně jen o ukázku toho, co jde „nacvakat“ díky makro režimu za pár minut v obědové pauze u domu. Pro mě osobně je přitom právě makro focení na iPhone skutečně velkou zábavou, protože nabízí vám dobře známé věci z nové perspektivy.

iPhone 16 (Plus) & 16 Pro (Max) lze zakoupit zde

iPhone 16 (Pro) je nejvýhodnější u Mobil Pohotovosti, kde k němu dostanete 3letou záruku zcela zdarma a pořídíte ho na splátky bez jakéhokoli navýšení.

Dnes nejčtenější

.