Zavřít reklamu

Chytré osvětlení se čím dál více stává samozřejmou součástí celé řady chytrých domácností. Nejde přitom jen o obyčejné dálkové ovládání světel – spolu s tím, jak se příslušné technologie zlepšují, rozšiřují se také možnosti využívání chytrých světel, která si tak můžeme přizpůsobit plně na míru našemu životnímu stylu. S pomocí chytrých doplňků a aplikací můžete ze svého domova vytvořit skutečně inteligentní a příjemné prostředí.

Chytré osvětlení nabízí mnohem více než jen možnost zapnout nebo vypnout světlo z aplikace v telefonu. Díky němu můžete vytvářet různé světelné scény pro různé nálady a aktivity, automatizovat osvětlení podle vašich zvyklostí a dokonce ho integrovat s dalšími chytrými zařízeními ve vaší domácnosti. Jak využít chytré osvětlení ve vaší domácnosti skutečně naplno?

Vytvořte si vlastní scény

Každá místnost a každá aktivita si zaslouží své specifické osvětlení. Ať už chcete číst, pracovat, relaxovat nebo usínat, pomocí chytrých žárovek si můžete vytvořit ideální světelnou atmosféru. Stačí si vybrat požadovanou barvu, intenzitu a teplotu světla a uložit si ji jako scénu. Pro vytváření scén můžete využít nativní aplikaci Domácnost na vašem telefonu. Někomu ale může více vyhovovat aplikace, určená přímo pro ovládání specifických světel. Pokud víte, že k ovládání vaší chytré domácnosti budete chtít využívat výhradně nativní Domácnost, před nákupem každého zařízení se ujistěte, že je kompatibilní s platformou HomeKit.

Automatizujte osvětlení

Nemusíte neustále myslet na to, zda jste zhasli světlo nebo ne. Chytré osvětlení vám umožní nastavit automatické zapínání a vypínání světel v určitou dobu nebo při konkrétních událostech, jako je například odchod z domu nebo otevření dveří. Pro účely automatizace můžete opět využít nativní aplikaci Domácnost na vašem iPhonu, případně aplikaci Zkratky. Pokud máte třeba chytré žaluzie, můžete si naprogramovat, že po jejich zavření se postupně rozsvítí světlo v dané místnosti nebo barevné LED pásky kolem televize.

Integrujte s dalšími chytrými zařízeními

Spojte své chytré osvětlení s dalšími zařízeními ve vaší domácnosti, jako jsou chytré reproduktory, termostaty nebo bezpečnostní kamery. Tím vytvoříte komplexní systém chytré domácnosti, který bude reagovat na vaše potřeby a preference. Chytré osvětlení je investicí do vašeho pohodlí a kvality života. Díky němu můžete vytvořit domov, který je nejen funkční, ale také stylový a příjemný. Nebojte se experimentovat a objevovat nové možnosti, které vám chytré osvětlení nabízí. S trochou kreativity můžete ze svého domova vytvořit skutečně jedinečné místo.

 

Dnes nejčtenější

.