Zavřít reklamu

Apple Music Classical, specializovaná streamingová služba pro klasickou hudbu, která byla představena počátkem roku 2023, tento týden obdržela aktualizaci na verzi 2.0, která přináší několik hodnotných nových funkcí do aplikace pro iPhone a iPad.

Tato nejnovější verze aplikace přidává booklety pro tisíce alb. Zmíněné booklety, které ve fyzické podobě najdete u celé řady CD všech možných žánrů, nabízejí vícejazyčné poznámky k nahrávce, životopisy skladatelů, informace o orchestru, dirigentech a sólistech, a na místech, kde je to relevantní, také zpívané texty a operní libreta, což obohacuje porozumění posluchačů hudbě. V případě, že je pro vybrané album k dispozici booklet, uvidíte v pravém horním rohu obrazovky otevřenou knihu. Klepnutím na ni se booklet stáhne a lze jej prohlížet pomocí gest a procházením odhalit více obsahu. Na hlavní obrazovce Apple Music Classical najdete také sekci, věnovanou albům, ke kterým je k dispozici booklet.

Kromě album bookletů verze 2.0 také přidává novou sekci Recently Added – k té se dostanete poté, co ve spodní části displeje klepnete na Library. Aplikace ‌Apple Music‌ Classical nabízí předplatitelům ‌Apple Music‌ přístup k více než pěti milionům skladeb klasické hudby včetně nových vysoce kvalitních vydání, stovek playlistů, tisíců exkluzivních alb a dalších funkcí, jako jsou životopisy skladatelů a hlubší pohledy na klíčová díla.  Aplikace nabízí jednodušší rozhraní pro interakci s klasickou hudbou, která je v mnoha ohledech velmi specifická. Na rozdíl od klasické aplikace ‌Apple Music‌ vám ‌Apple Music‌ Classical umožňuje vyhledávat podle skladatele, díla, dirigenta, katalogového čísla a dalších. Můžete získat podrobnější informace z redakčních poznámek a popisů.

Dnes nejčtenější

.