Zavřít reklamu

Jméno Jony Ive zdá snad každý fanoušek Applu. Jedná se totiž dnes již bývalého šéfdesignéra Applu, který za mnoho let působení v Applu pod Stevem Jobsem a následně Timem Cookem přivedl na svět nespočet produktů v čele s prvními iPhony, AirPods či Apple Watch. A ačkoliv už Ive v Applu nepracuje, podle dostupných informací s ním i nadále poměrně intenzivně spolupracuje skrze vlastní firmu LoveFrom. Jak se ale nyní ukázalo, Apple nemusí být jeho nejzajímavějším klientem. 

Již dlouhé měsíce se v kuloárech šušká o tom, že společnost OpenAI stojící například za ChatGPT pracuje na svém prvním hardwarovém produktu, který by měl těžit právě z umělé inteligence, ve které je OpenAI naprosto špičková. Ačkoliv se v tuto chvíli zatím neví, o co přesně by se mělo jednat, Jony Ive nyní konečně potvrdil dřívější spekulace ohledně toho, že se na pracích na daném zařízení taktéž podílí. A co víc, sám Ive jej spolu se společností Emerson Collective založenou vdovou po Stevu Jobsovi Lauren Powell Jobs financuje. 

V tuto chvíli by měl být sice projekt na úplném začátku, nicméně vzhledem k tomu, že jej financují lidé s historickými vazbami na Apple a dokonce na něm pracují i další bývalí designéři Applu v čele s Tang Tan či Evans Hankey, mnoho technologických novinářů se začíná domnívat, že se možná pod křídly OpenAI začíná rýsovat další technologická revoluce, která by mohla být klidně i srovnatelné se stvořením iPhonů. Zda se tak stane či nikoliv sice samozřejmě ukáže až čas, očekávání jsou ale už nyní vskutku obrovská. 

Dnes nejčtenější

.