Zavřít reklamu

Minulý týden jsme vás na stránkách našeho magazínu nadšeně informovali o tom, že se chystá velkolepý návrat kultovní hry Flappy Bird. Nakonec to ale vypadá, že se věcí mají ve skutečnosti úplně jinak, a s oblíbeným ptákem si na displejích našich iPhonů nakonec nepohrajeme.

Jedna z nejpopulárnějších mobilních her všech dob, Flappy Bird, měla v roce 2024 zažít svůj velkolepý návrat. Nicméně poslední události naznačují, že se jedná spíše o krypto podvod. Flappy Bird, jednoduchá, ale extrémně návyková hra, která v roce 2013 dobyla svět, byla po svém obrovském úspěchu nečekaně stažena z App Store. Fanoušci dlouho toužili po jejím návratu a ještě minulý týden se zdálo, že se jejich přání konečně splní. Avšak, jak se ukazuje, za očekávaným návratem může být skrytý krypto podvod.

Krypto podvod za návratem Flappy Bird?

Odborník na kybernetickou bezpečnost Varun Biniwale odhalil na oficiálních stránkách Flappy Bird skryté odkazy na Web 3, mikrotransakce a kryptomenu Solana. Navíc byla nalezena hratelná verze hry s žebříčkem plným krypto-založených uživatelských jmen. Dong Nguyen, původní tvůrce Flappy Bird, hru stahl z App Store v roce 2014 kvůli obavám z její návykovosti. Někteří spekulovali, že Nguyen nakonec změnil názor a prodal práva na hru, aby získal rychlý finanční zisk. Nicméně soudní dokumenty ukazují, že Nguyen stále vlastní práva na Flappy Bird a nepodílí se na jeho návratu.

Práva na Flappy Bird získala společnost Gametech Holdings, která je následně prodala společnosti The Flappy Bird Foundation, kterou vede herní designér Michael Roberts. Roberts je zároveň ředitelem studia 1208 Productions, které se prezentuje jako „pionýr ve světě Web 3“. Společnost má také vlastní NFT značku Deez. Vzhledem k těmto skutečnostem se zdá, že očekávaný návrat Flappy Bird nebude tak pozitivní a upřímně nostalgický, jak si mnozí fanoušci představovali. Místo toho se zdá, že hra bude součástí krypto projektu, což může zklamáním pro mnohé hráče.

Dnes nejčtenější

.