Zavřít reklamu

Nabídka více reakcí

V nativních Zprávách na iPhonech s iOS 18 a novějším můžete své zprávy oživit barevnými emotikony a dokonce i vlastnoručně vytvořenými nálepkami. Jak na to? Stačí dlouze stisknout zprávu, na kterou chcete reagovat. Objeví se nabídka, kde kromě klasických šesti reakcí najdete i ikonku emoji se znaménkem +. Klepnutím na ni se vám zobrazí celá škála možností, ze které si můžete vybrat tu úplně nejvhodnější reakci.

Připnutí konverzace

Chcete mít důležité konverzace vždy po ruce? S funkcí připínání ve Zprávách si je můžete jednoduše přichytit na samotný začátek seznamu. Stačí najít konverzaci, kterou chcete připnout, a dlouze ji stisknout. Objeví se menu, kde vyberete možnost Přišpendlit. Tímto způsobem si zajistíte rychlý přístup k nejdůležitějším chatům a ušetříte si tak zbytečné prohledávání dlouhého seznamu konverzací.

Efekty textu

Chcete, aby vaše zprávy vynikly? S efekty textu ve Zprávách můžete svým slovům dodat úplně nový rozměr. Jak na to? Napište zprávu a nad klávesnicí najdete ikonku písmene A s vodorovnými čarami. Klepnutím na ni se vám otevře nabídka, kde si můžete vybrat z různých stylů formátování, jako je tučné písmo, kurzíva, podtržení nebo přeškrtnutí. Ale to není všechno! Pokud toužíte po něčem opravdu výjimečném, vyzkoušejte některou z osmi nabízených animací – velký či malý text, roztřesení, přesvícení nebo třeba chvění.

Návazná odpověď na zprávu

Chcete-li při chatování udržet přehled a reagovat na konkrétní myšlenky, vyzkoušejte navazující odpovědi. Stačí dlouze stisknout zprávu, na kterou chcete reagovat. Objeví se nabídka, kde vyberete možnost Odpovědět. Tímto způsobem vytvoříte novou bublinu s odpovědí, která bude vizuálně spojená s původní zprávou. Je to skvělý způsob, jak udržet konverzaci přehlednou a strukturovanou, zejména při diskuzích na více témat.

Přizpůsobení menu zpráv

S přizpůsobeným menu ve Zprávách budete mít své oblíbené funkce vždy po ruce. Už žádné zdlouhavé hledání! Stačí si vyhradit pár vteřin na úpravu pořadí ikon a vaše komunikace bude mnohem efektivnější. Chcete mít například aplikaci pro zasílání GIFů hned na prvním místě? Žádný problém. Dlouhým stiskem a přetažením si ikony snadno přesunete podle svých představ.

Dnes nejčtenější

.