Zavřít reklamu

Apple začátkem letošního roku oznámil, že chystá zýsadní změny v opravách iPHonů. Společnost sice kvůli nařízení EU usnadnila uživatelům možnost opravit si iPhone pomocí originálních dílů, současně však oznámila, že přinese takzvaný Activation Lock pro určité části iPhonu a to se nyní s příchodem iOS 18 také stane.

Poslední verze iOS 18 totiž obsahuje Activation Lock, který propojuje váš Apple ID účet nejen se samotným iPhonem jako celkem, ale tkaé s jeho komponenty. Konkrétně se jedná o baterii, fotoaparát a displej, které jsou na základě jejich sériových čísel propojeny s vaším Apple ID. Cílem této funkce je, aby se přestalo obchodovat s originálními díly na šedém trhu. Vzhledem k tomu, že většina kradených telefonů obsahuje kativační záme, jsou poměrně bezcenné jako celek, o to cennější jsou však jejich díly, které se prodávají na šedém trhu. Nyní když iPhone detekuje použitou součástku, požádá o přihlášení k Apple ID původního majitelé této součástky. Bez něj nebude telefon funkční.

Apple sám funkci popsal následovně. Apple rozšíří svou oblíbenou funkci Activation Lock na díly v iPhone, aby odradil odcizení iPhonu a jeho rozebrání na díly. Na žádost zákazníků a účedníků činných v terstním řízení byla tato nová funkce navržena tak, aby omezila krádeže iPhonů tím, že zablokuje reaktivaci zrtraceného nebo odcizeného telefonu stejně jako použití jeho dílů do nového zařízení. Jakmile iPhone zjistí, že díl byl získán z jiného zařízneí s aktivovaným zámkem nebo zařízení v režimu ztráty, bude omezeno použití tohoto dílu.

Dnes nejčtenější

.